STOP THE PRESS!

Hölmö nuori sydän (As Cool as I Am)

Hölmö nuori sydän (As Cool as I Am)Ohjaus: Max Mayer
Käsikirjoitus: Pete Fromm, Virginia Korus Spragg
Tuotanto: Anthony Mastromauro, Judd Payne
Pääosissa: Claire Danes, James Marsden, Sarah Bolger, Thomas Mann, Jeremy Sisto
Arvio: 2,5/5

Teini-iässä hynttyyt yhteen lyöneiden Laineen (Claire Danes) ja Chuckin (James Marsden) liitto on käännekohdassa. Miehen keikkatyö ja jatkuvat poissaolot hiertävät välejä. Lainee käy mieheltään salaa töissä, koska hameväen elannonhankkimishalut eivät kelpaa perheen päälle. Porukan järkevin taitaa olla tytär Lucy (Sarah Bolger), joka haaveilee kokinurasta ja ottaa haparoivia ensiaskeleita rakkausrintamalla. Samanlaista hapuilua alkaa esiintyä huomionkipeällä äidillä. Kun tilanteet kärjistyvät, välillä tytär kasvattaa äitiä, ei toisinpäin.

Hölmö nuori sydän ei kilpaile megabudjeteista ja erikoistehosteista ammentavien elokuvien kanssa. Sen sijaan se pyrkii luottamaan vakuuttavaan näyttelijäntyöhön ja rehelliseen perhedraamaan. Näistä ensimmäinen kyllä toimii. Niin sanottu elämäni –teinidraamasarjasta isoihin rooleihin ponkaissut Claire Danes on tullut siihen ikään, jossa näytellään äitiä eikä enää tytärtä. Näyttelijätär on kotonaan uuden roolin äärellä. Lainee ei selviä kolmenkympin kriisistä hieronnalla ja kunnon yöunilla, vaan suuret tunteethan siinä pääsevät valloilleen. Danesin täytyy olla valkokankaan riipaisevin itkijänainen, niin sydäntäsärkevää on hänen vollotuksensa. Hauska mutta syviä vesiä kaihtamaton Sarah Bolger osoittaa monipuolisuudellaan olevansa tulevaisuuden tekijöitä.

Mutta se tarina. Romanttiseen komediaan on löydetty uusi vinkkeli tutkimalla äidin ja tyttären suhdetta ja sukupolvien samankaltaisuuksia. Ohjaaja Max Mayer ei ole tyytynyt pelkkään pintaraapaisuun, vaan sukurasitteeseen kajotaan rohkeasti. Loppua kohden ote kuitenkin hajoaa ja antikliimaksi on tosiasia. Harmi sinänsä.

Lisämateriaalia ei ole. Erikoista on DVD:n kannessa ilmoitettu väärä kesto sekä maininta Alanis Morrissettesta sivuroolissa. Nainen ei kuitenkaan esiinny koko elokuvassa, jos ei yhtä hänen esittämäänsä, leffassa kuultavaa kappalettaan lasketa.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Ab Atlantic Film Finland Oy

Traileri: