STOP THE PRESS!

The 69 Eyes – Motor City Resurrection

the_69eyes_motor_city1.Discipline 2.Deuce 3.Mrs. Sleazy 4.Hot Butterfly 5.Sugarman 6.Stop Bitching! 7.Barbarella 8.Gimme Some Skin 9.Juicy Lucy 10.The Hills Have Eyes 11.Too Itching for Action 12.No Hesitation 13.Alive! 14.Gimme Some Head Bonus tracks: 15.One-Shot Woman 16.TV Eye 17.Motormouth 18.Return of the Fly 19.Is It My Body 20.Call Me Animal 21.Vietnamese Baby 22.Science Gone Too Far
Arvio: 3/5

Kehitys kehittyy, sanotaan. Viime aikojen kovimpia kotimaisia nousijoita on ollut ehdottomasti The 69 Eyes, josta on povattu Suomen seuraavaa vientituotetta. Vaikka kokoelma onkin, tämä levy ei todellakaan ole mikään ”best of”. Levylle on koottu bändin uran alkutaipaleen kappaleita vuosilta 90-95. Kyseinen kokkari julkaistiin Japanissa jo vuonna 94, mutta nyt tämä keräilyaarre on saatu myös Eurooppaan, peräti 7:llä bonusraidalla varustettuna.
Siinä missä nykyään The 69 Eyes:iä verrataan monesti Ville Valon luotsaamaan Him:iin, voisi tämän levyn materiaalia verrata vaikkapa Hanoi Rocksiin. Jopa itse Andy McCoy esiintyy kitaroineen muutamassa kappaleessa. Bändin tavaramerkkinä voisi pitää laulaja Jyrki 69:n varsin miehekästä ja matalaa ääntä. Tällä kokoelmalla tuosta möreästä pikkuhousun kostuttaja-äänestä ei ole tietoakaan, vaan mörinän sijaan Jyrki vetää biisit vihaisen rokkaripojan angstilla, mikä sopii levyn meininkiin loistavasti. Levy on pullollaan äijämäistä autotalli-punk-rokkia, eikä suinkaan huonoa sellaista.

Ymmärrän, jos bändi menetti paljon vanhoja faneja vaihtaessaan tyyliään populäärisempään suuntaan. Levyltä voi valita minkä tahansa kappaleen ja verrata sitä uudempaan tuotantoon – ero on kuin yöllä ja päivällä. Motor City Resurrectionia on paha suositella uusille faneille, paitsi ehkä fanitusmielessä ja tietysti silkasta mielenkiinnosta. Jos taasen haluaa walkmaniinsa kunnon prätkämusaa, on syytä vahata nahkatakkinsa ja painua baanalle, sillä Motor City Resurrection on moiseen oiva valinta.

Jarkko 69 Rotstén for smackthejack

Photo’s Copyright By Poko Records 2005