STOP THE PRESS!

Nälkäpeli – Vihan liekit (The Hunger Games: Catching Fire)

Nälkäpeli - vihan liekitOhjaus: Francis Lawrence
Käsikirjoitus: Simon Beaufoy, Michael Arndt
Tuotanto: Nina Jacobson, Jon Kilik
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman ja Lenny Kravitz
Arvio: 4,5/5

Nälkäpeli – Vihan liekit käynnistyy lähestulkoon siitä, mihin edellinen elokuva päättyi. Katniss (Jennifer Lawrence) ja Peeta (Josh Hutcherson) on voittonsa jälkeen pakotettu pr-kiertueelle. Voittonsa ansiosta heistä on tullut kurjuudessa elävän kansan oikeita lemmikkejä ja julma presidentti Snow (Donald Sutherland) haluaa päästä heistä eroon, sillä he saavat kansan kapinahenkiseksi. Uuden Nälkäpelin suunnittelijaksi on kutsuttu pirullisten ideoiden kehittelijä Heavensbee (Philip Seymour Hoffman), jonka tehtävänä on kehitellä entistäkin vaarallisempia tehtäviä. Koska vietetään Nälkäpelin 75. juhlavuotta, niin osallistujat arvotaan aiemmista voittajista. Epäonnekseen sekä Katniss että Peeta joutuvat osallistumaan tähän julmaan peliin uudelleen.

Jatko-osat ovat olleet useissa elokuvasarjoissa se heikoin lenkki. Varsinkin toinen osa, sillä se joutuu useimmiten onnistuneen ensimmäisen osan vertailukohdaksi. Ei mikään ihme, sillä aina se on se ensimmäinen, joka tekee lähtemättömän vaikutuksen jos on sitä tehdäkseen. Tässä tapauksessa jatko-osa on mitä mainioin. Se toimii kuin junan vessa alusta loppuun saakka. Kiitos siitä erinomaiselle käsikirjoitukselle, joka ohjaaja Francis Lawrencen käsissä on muokkautunut kunnon toimintatrilleriksi unohtamatta mainiota draamaa. Suurin kiitos elokuvan täydellisestä onnistumisesta täytyy antaa sen upeille näyttelijöille. Varsinkin Jennifer Lawrence osoittaa olevansa yksi Hollywoodin loistavimpia nuorempia naisnäyttelijöitä, joka pystyy tekemään hahmostaan samalla uskottavan ja erittäin dynaamisen omalla toiminnallaan. Visuaalisesti elokuva on mitä näyttävin. Varsinkin pääkaupunki Capitol on niin viileän jäinen, että katsojaakin puistattaa. Nälkäpeli – Vihan liekit on erinomaista viihdettä koko rahalla!

Lisämateriaalina kattava making of -dokumentti elokuvan tekemisestä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Lionsgate, 2013

Traileri: