STOP THE PRESS!

PMMP – Kovemmat kädet

pmmp1. Kovemmat kädet – 2. Matkalaulu – 3. Oo siellä jossain mun – 4. Päiväkoti – 5. Mummola – 6. Matoja – 7. Auta mua – 8. Onni – 9. Olkaa yksin ja juoskaa karkuun – 10.Maria Magdalena – 11.Salla tahtoo siivet
Arvio: 2/5

Popstarsista ihmisten tietoisuuteen pompanneet PMMP:n rakkaritytöt ovat saaneet kasaan toisen albuminsa. Rusketusraidat -kappaleestaan yhden kesähitin ihmeen leiman otsaansa saaneet Mira ja Paula koettavat nyt kovasti päästä siitä eroon. Tuottaja Jori Sjöroosin tuotantojälki näkyy ja kuuluu. Sointukuluissa on selkeitä yhtäläisyyksiä miehen muutaman vuoden takaiseen Fu-Tourist-nimellä julkaistuun sooloalbumiin, vaikka tyyliltään levyillä ei juuri mitään muuta tekemistä keskenään olekaan.

Kovemmat kädet -levyltä löytyy niin vihaista Suzi Quatro -tyylistä rähinää kuin harmitonta kesäistä rallatteluakin. Toisaalta tyttöjen anarkisti-imagoon ei oikein hempeät slovarit tahdo istua. Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa kappale Onni – jos tytöt todella haluavat päästä Popstars-varjostaan eroon niin miksi moisia radionova-purkka-biisejä on tarvinnut levylle laittaa? Soundimaailmaltaan levy on ihan kohtuullisen toimiva, vaikkakin rumpuosasto kuulostaa välillä vähän turhan koneelliselta.

Kovemmat kädet ei ole suinkaan kurja levy. Kyllähän tyttöjen laulantaa ihan mielellään kuuntelee, mutta jotenkin levyltä uupuu sielua ja tarttumapintaa. Onko tämä nyt sitten sitä liiasta viilaamisesta sekä ylituotannosta johtuvaa hengettömyyttä, en tiedä, mutta jotakin olennaista tästä puuttuu. Parhaimmillaan PMMP on vihaisissa kappaleissa kuten Matoja. Sellaisia kun olisi saanut levylle pari lisää niin pisteitä olisi herunut ehdottomasti enemmän.

Jarkko Rotstén for smackthejack

Photo’s Copyright By Sony BMG, 2005