STOP THE PRESS!

The Ronski Gang – Still Shakin’ – The Ronski Gang Anthology

ronski_gangCD 1:
1.Baby baby 2.Cry cry cry 3.Roll me 4.Forever together 5.Come and love me 6.On the road again 7.Woman 8.Hitch hike 9.Lotta lies 10.Small time clown 11.Restless child 12.Stop the world 13.Who you gonna love 14.Let me whisper 15.Down on my knees 16.Beautiful body 17.Oh my my 18.You keep on running 19.Someone to call my own 20.Coming home baby (live 2004) 21.Mony mony (live 2004) 22.I’m sorry about that (live2004) 23.Hippy hippy shake (live 2004)
CD 2:
1.Shake 2.Bad lover 3.Railroad boogie 4.Rock and roll music 5.I take what I want 6.Here I come 7.Oh my boogie 8.I miss my baby 9.Like a whip 10.Livin’ and lovin’ 11.Get a chance 12.Julie-Ann 13.The Rollicking good times 14.Larry and Johnny 15.I like it 16.Number one 17.Sold out 18.What you gonna do 19.I am broke 20.Santa Claus is coming to town 21.Reindeer twist 22.Do the shake 23.Tweety pie 24.Hippy hippy shake 25.Do the shake (live 2004)
Arvio: 1/5

60-luvulla taipaleensa aloittanut kotimainen rock-yhtye Ronski & Exotic teki 70-luvulla muutaman levyn ja muutti sitten nimensä muotoon The Ronski Gang. Levyttämistä jatkui 80-luvulle asti ja sitten bändi katosi johonkin kellarin kätköihin, josta se nyt on kaivettu takaisin päivänvaloon. Syitä moiseen tekoon voi vain arvailla. Ehkä se on tämä nostalgiahakuisuus, joka tuntuu olevan päivän trendi. Itse en muista koskaan törmänneeni tähän yhtyeeseen, joten nostalgia ainakaan minun osaltani ei tule kysymykseenkään. Pikemminkin hillitty, mutta tyylitelty, puistatus.

Perusrokkia on saatavilla nyt ihan kahden cd-levyn täydeltä. Ja kun sanon perusrokkia, tarkoitan sitä sanan varsinaisessa merkityksessä. Nimittäin tämä ei sitten kolahda mitenkään. Ehkä jossakin räkälässä automaatista soitettuna kolmen promillen humalassa tästä voisi saada jotain fiiliksiä. Jyrkkä ehkä. Musiikilta kun allekirjoittanut odottaa hieman enemmän, kuin mitä keskinkertainen tyhjäpäärock voi antaa.

Soundit ovat melkoisen järkyttävät. Mutta se tuskin haittaa puurokorvaisia keskioluenryystäjiä. Eniten kuitenkin tässä häiritsee tasapainottomuus. Musiikki kuulostaa mössöltä, jollaista ei jaksaisi montaa minuuttia kuunnella, jos ei olisi aivan pakko. Laulu on niin raivostuttavaa, että ei tällaista voi totisella naamalla kuunnella sitten millään. Ja kun ensimmäiset kymmenen kappaletta on kahlattu läpi, alkaa jo katsoa kansipapereista, tulevatko samat biisit moneen kertaan. Suurempia eroja ei näiden kappaleiden välillä ole, kaikki kuulostavat jokseenkin samanlaisilta. Eli huonoilta.

Still Shakin’ on melkoisen tarpeeton kokoelma. Kunnon fiftarirockin ystäville tämä on varmaankin liian surisevaa. Hurriganes-diggarit varmaankin pysyttelevät tällaisen jälkeen entistä tiiviimmin kiinni ganesissa. Ne, jotka tietävät Ronskista jotain, ja ovat nähneet bändin livenä 70-luvulla, voivat ehkä olla kiinnostuneita tästä. Muille, etenkin nuorille, varoittava sananen: älkää vain menkö lankaan ja ostako tätä levyä. Saattaa nimittäin käydä niin ikävästi, että et saa rahoillesi minkäänlaista vastinetta.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Oy EMI Finland Ab, 2005