STOP THE PRESS!

Kokoelma – Tilkkutäkki – Kitara, tähdet ja taivas

tilkkutakki1.Kirkossa – Samuli Edelmann 2.Tilkkutäkki – Kalle (Smak) 3.Me saamme kasvaa – Jonna K. 4.Herra kädelläsi – Jenni 5.Tuu mun vaimoksen – Olavi Uusivirta 6.Hiljainen kaupunki – Johanna Kurkela 7.Kuljeta ja johda – Juha Tapio 8.Tie on pitkä ja pölyinen – Gonna be singin’ in that land – Tuure Kilpeläinen 9.Kumbaya – Mariska 10.Vaeltaja – Sansa 11.Lapsuuden usko – Five hundred miles – Mikko Leppilampi 12.Toisen päivän iltana – Pepe Johansson (Teleks) 13.Oi Herra luoksein jää – Paula ja Mira (PMMP)
Arvio: 1,5/5

Herran jestas, siitähän jo 10 vuotta kun allekirjoittanut kävi naimaluvan lunastamassa. Itselleni ripari oli jotakuinkin välttämätön pakko, siihen sen suurempia tai syvempiä, hengellisiä tai hengettömiä tunteita liittyen. Monet nuoret kuitenkin saavat leireiltä valtavan hienoja kokemuksia ja muistavat ne varmasti koko ikänsä. Tällaisille henkilöille ikuinen landolamies Ruuskan Pekka on tuottanut Tilkkutäkki -kokoelman.

Levyllä esiintyy mielenkiintoinen kaarti suomalaisia kärkinimiä, kuten esimerkiksi Samuli Edelman, Mariska ja näyttelijänä ehkä paremmin tunnettu Mikko Leppilampi. Monet näistä uusista sovituksista on hieman turhan erikoisia ratkaisuja, jotka eivät useimmiten kanna oikein ollenkaan. Ne jotka kantavatkin, ovat sitten jokseenkin muuten mitäänsanomattomia esityksiä. Jostakin syystä kaikki biisit on sovitettu suoraan 4/4-tahtilajiin, vaikka useimmat kappaleet alunperin on kirjoitettu eri tavalla.

Useat biiseistä on tähän ikään mennessä kuultu riittävän liian monta kertaa, että muut kuin vielä riparihuumassa olevat 15-kesäiset lapsukaiset jaksavat moista julkaisua kuunnella. Antakaa heille silti mielummin rippilahjaksi rahaa kuin tämä levy. Sitä ne kersat kuitenkin enemmän tarvitsevat, minä ainakin aikoinani.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s Copyright By Warner Music Finland 2005