STOP THE PRESS!

Francine – King for a Day

francine1.King for a day 2.You get me wrong 3.Sunday 4.Comin’ around 5.(I’m not your) steppin’ stone 6.Talking heads 7.MR. Brown 8.Freakshow 9. Strychnine 10.Fool for your love 11.Keep your head up 12.Boring 13.Flames of hell
Arvio: 4,5/5

Francine on jänskä konsepti. Pojat vääntävät neljättätoista vuotta jo rock & rollia, hardrockabillyä, punkbillyä, powerbillyä, tai miksi kuuntelija sitä vain haluaa kutsuakaan. Poikien räime on itseasiassa varsin tarttuvaa laatua. Vuosien varrella hioutunut soundi on ehdottomasti löytänyt oikean uomansa. Riffit ovat perin yksinkertaisia, mutta toisaalta, sehän lienee rock & rollin syvin olemus… Lievää suomienglantiääntämystä on toki havaittavissa, mutta ensimmäisen biisin jälkeen moista ei oikeastaan juurikaan edes huomaa.

King for a Day on täynnä hyvää henkeä ja meininkiä. Ehta muhkea läskibasso tuo bändin soundiin omaa autenttisuuttaan, ja Francinen yleissoundi on muutenkin sopivan napakka ja rouhea. Voisin kuvitella, että jos bändi olisi perustettu 70-luvulla, Hurriganesilla olisi ollut tiukka kilpailija. Jostakin syystä Francine on verrattain pitkästä urastaan huolimatta onnistunut ohittamaan meikäläisen kaikki nämä vuodet jokseenkin täydellisesti. Tulevaisuudessa tulen pitämään huolen, että näin ei pääse enää käymään.

Jarkko Rotstén for smackthejack

Photo’s Copyright By Poko Records 2005