STOP THE PRESS!

Her Space Holiday – The Past Presents The Future

her_space1.Forever And A Day 2.Missed Medicine 3.The Weight Of The World 4.Self Helpless 5.You And Me 6.a Small Setback To A Great Comeback 7.The Good People Of Everywhere 8.a Match Made In Texas 9.The Great Parade 10.The Past Presents The Future
Arvio: 4/5

Joku viisas on joskus ehdottanut, että kaikenlaiset genrerajat pitäisi määrätä laittomiksi. Eikö maailma olisi huomattavasti jännittävämpi, jos ihmiset eivät kysyttäessä mitä musiikkia he kuuntelevat, vastaisi vain ”rokkia”, tai ”teknoa” tai jotakin muuta vastaavaa. Marc Bianch osaa yhdistellä erilaisia musiikkityylejä sulavasti keskenään. Toisaalta hänen Her Space Holiday -projektinsa kuulostaa ensi kuulemalta lähinnä konemusiikilta, mutta hetken kuunneltuaan, osoittautuukin tyylin nimeäminen yllättävänkin vaikeaksi. Äkkiseltään tulee mieleen triphop, disko, rock, pop, elektro, klassinen… listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Innovatiivinen musiikki on useimmiten ilo korville. Vaikka Her Space Holiday laskettaneekin vaihtoehtomusiikiksi, ei se tarkoita sitä, että se olisi jossakin määrin ylitaiteellista kuuntelijan rääkkäämistä, vaan Marcin sävellykset ovat varsin miellyttäviä ja levyn soundi on kaiken kaikkiaan melko rauhoittava, mutta ei siltikään missään nimessä tylsä. The past presents the future -albumi on täynnä perin jännittävää ja samalla leppoisaa tunnelmaa, ja se on myös erittäin visuaalinen albumi. Voisin kuvitella kuuntelevani albumia illalla ennen nukkumaanmenoa. Albumilta löytyy myös nokkelia silmäniskuja joillekin Bianchin idoleista, kuten esimerkiksi pienoinen lainaus The Beatlesin Here comes the sunista. The past presents the future on viimeaikojen indiejulkaisujen ehdotonta parhaimmistoa, ja sitä voi suositella lämpimästi ennakkoluulottomille hyvän musiikin ystäville.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s Copyright By Wichita Recordings 2005