STOP THE PRESS!

The Very Best of Chic & Sister Sledge – Good Times – The Hits & The Remixes

chic_sister_sledgeCD 1:
1.We are family 2.Le freak 3.Good times 4.Lost in music 5.Everybody dance 6.I want your love 7.He’s the greatest dancer 8.Chic cheer 9.Dance, dance, dance (Yowsah, yowsah, yowsah) 10.My forbidden lover 11.Thinking of you 12.Hangin’ 13.All American girls 14.Mama never told me 15.My feet keep dancing 16.Dancing on the jagged edge 17.Got to love somebody 18.Frankie
CD 2:
1.We are family (Sure is pure remix) 2.I want your love (Stonebridge remix) 3.Thinking of you (Ramp remix) 4.Hangin’ (12” version) 5.We are family (Steve Anderson DMC remix) 6.Lost in music (Sure is pure remix) 7.He’s the greatest dancer (Brutal Bill remix) 8.Good times (A touch of jazz remix) 9.Jack le freak 10.Megachic (medley)
Arvio: 3/5

Chic on nimenä unohduksiin kadonnut orkesteri, jonka tuotanto kuitenkin elää tänäkin päivänä. Chic sai alkunsa 70-luvun puolivälin tienoilla, kun bändin kantavat voimat Nile Rodgers ja Bernard Edwards alkoivat yhdessä työstää musiikkia. Tuloksena he loivat diskomusiikille tyypillisen grooven ja takoivat omat miljoonansa. Heidän tuotantoonsa kuuluu myös legendaariset Sister Sledge -sisarusparven levytykset ”Lost in music” ja ”We are family”.

Tuplalevy Good Times sisältää nipun legendaarisia diskoklassikoita 70-luvun lopulta ja 80-luvun alusta. Edellä mainitut Sister Sledge –raidat löytyvät, kuin myös Chicin omaa tuotantoa edustavat ”Everybody dance” ja ”Le Freak”. Ja tämä onkin vain pintaraapaisu, sillä ensimmäisen levyn lähes jokainen kappale on jostakin tuttu. Tietenkin legendaarisimpia näistä kaikista on itse kokoelman nimikkokappale ”Good Times”, jonka Sugarhill Gang sujuvasti varasti kappaleensa ”Rapper’s delight” taustaksi. Myös ”Chic Cheer”:iä ovat monet samplemestarit käyttäneet. Versioinnista päästänkin sujuvasti kakkoslevylle, joka sisältää uudelleenmiksauksia.

Kakkoslevyn miksaukset ovat hieman tarpeettomia. Huvittavat päivitykset 90-luvun dance-kappaleiksi eivät oikein enää jaksa innostaa. Kuriositeettina niiden kuunteleminen on tietenkin mielenkiintoinen kokemus, mutta melko kertakäyttöinen sellainen. Kokoelman sulkeva Megachic-medley on jo ideanakin kammottava, mutta sen kuuleminen vasta tekee oikeutta puistatukselle. Yhteen miksatut kappaleet 80-luvun karvanoppasoundeilla eivät todellakaan tunnu mitenkään järkeviltä.

”Good Times – The Hits & The Remixes” on melko hyvä kokoelma Chicistä ja vanhasta diskomusiikista pitäville, joskin sen toisen levyn olisi saanut jättää kokonaan pois. Chic:in biisit ovat tärkeä osa modernin tanssimusiikin historiaa. Suositeltavaa ja hauskaa nostalgiaa!

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Warner Music UK Ltd, 2005