STOP THE PRESS!

The Corrs – Home

the_coors1.My Lagan Love 2.Spancill Hill 3.Peggy Gordon 4.Black is the Colour 5.Heart Like a Wheel 6.Buachaill on Eirne 7.Old Hag 8.Moorlough Shore 9.Old Town 10.Dimming of the Day 11.Brid Og Ni Mhaille 12.Haste to the Wedding
Arvio: 3,5/5

Vuonna 1991 perustettu perheyritys The Corrs on vakiinnuttanut itsensä yhdeksi suurimmista irlantilaisista bändeistä. Corrin sisarusten musiikki on irlantilaisista perinteistä ideansa ammentavaa popmusiikkia. Bändin sointi on ollut aina hyvin tuoreen kuuloista, vaikka kotimaan kamara onkin selvästi havaittavissa kappaleissa. Uusin levy ”Home” pyrkiikin entisestään alleviivaamaan, mistä The Corrs oikein onkaan kotoisin.

”Home” soi kauniisti. Se on puhtaan kuuloinen, muttei missään nimessä moderni. Se on maanläheinen, ja sen kuuntelemisesta todella nauttii. Aloitusraita ”My Lagan Love” on hieman turhan rajusti tuotettu, mutta kakkosraita ”Spancill Hill” jo tuudittaakin pienen saarivaltion kulttuurin keskelle. ”Peggy Gordon”:in seurassa sukelletaan syvemmällä folkin ihmeelliseen maailmaan, jonne on hyväksi havaittua silloin tällöin paeta. Kappaleet ”Buachaill on Eirne” ja ”Brid Og Ni Mhaille” syventävät perinteisyyden kokemista, eivät pelkästään kielellään vaan myös soinnillaan. Kaiken kruunaa ”Old Hag”, joka viimeistään tekee selväksi, että ”Home” todellakin vie The Corrsin takaisin kotiin.

Hieno levy tämä on. Pieniä kompastumisia toki on, ja jopa aavistuksen jumiutuneita biisejä, mutta kokonaisuus silti on yllättävän ilmava ja täyteläinen. Levy soi hyvin, ja jättää positiivisen olon. The Corrs on säilyttänyt omaperäisyytensä, mutta silti sukeltanut yhä syvemmälle irlantilaisen musiikin perinteisiin elementteihin. ”Home” on kotoisa ja soi miellyttävästi. Positiivinen yllätys!

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Warner Music UK Ltd, 2005