STOP THE PRESS!

Stevie Wonder – A Time to Love

time_to_love1. If Your Love Cannot Be Moved 2. Sweetest Somebody I Know 3. Moon Blue 4. From the Bottom of My Heart 5. Please Don’t Hurt My Baby 6. How Will I Know 7. My Love Is On Fire 8. Passionate Raindrops 9. Tell Your Heart I Love You 10. True Love 11. Shelter In the Rain 12. So What The Fuss 13. Can’t Imagine Love Without You 14. Positivity 15. A Time To Love
Arvio: 5/5

Stevie Wonderin kuuluisa huuliharppu soi jälleen. Kuten soivat myös kaikki ne muut soittimet, jotka herra Wonderilta taittuvat – ja niitähän riittää. Voisi kuvitella, että jo vuonna ’62 ensimmäisen levynsä julkaissut kaveri alkaisi olla jo pikkaisen epävireessä, mutta tämän superlahjakkuuden luomisvoima ei ota tyrehtyäkseen. Edellisestä uutta materiaalia sisältävästä albumista on toki ehtinyt kulua jo melko tarkkaan kymmenisen vuotta. Vaikka suurin osa tämän päivän suosituimman musiikkityylin, r’n’b:n edustajista pruukaakin olla parikymppisiä nuorukaisia, istuu 55-vuotias Wonder joukkoon kuin kuka tahansa. Tosin läheskään kaikki levyn biisit eivät edusta trendikästä biittiä, vaan joukossa on runsaasti materiaalia, joka muistuttaa enemmänkin miehen 70-luvun materiaalia. Toisin sanoen, groovessa löytyy.

Wonderin paluun merkittävyydestä kertonee omaa tarinaansa levyn vierailijajoukko. Muun muassa Prince ja Paul McCartney listalta löytyvät, joskin hieman yllättäen vain kitaran varresta. Muita hieman ainakin meikäläiselle tuntemattomampia nimiä mainitaan mm. Kim Burrell ja Aisha Morris. On kerrassaan ihailtavaa, kuinka Stevie on onnistunut säilyttämään vireensä kaikki nämä vuodet. Myös levyn miksanneelle henkilökunnalle on nostettava hattua, sillä a Time 2 Love on yksi parhaan kuuloisista pop-levyistä mitä olen kuullut pitkää aikaan. Kun soppaan vielä lisätään Wonderin upean tunnelmalliset sävellykset, ei voi kuin todeta, että Stevie Wonderin kaltaisia muusikoita ei tältä planeetalta kovinkaan montaa taida löytyä.

On toki sanottava, että kovinkaan uusia ideoita Wonder ei levyllään esittele. Toisaalta miksi pitäisikään. Ei liene vaikea kuvitella, että jokin Stevie Wonder goes techno -tyyppinen virityskään tuskin olisi kovin tervetullut idea. Niin kauan kun kaveri ei tee uutta I just calledia niin allekirjoittanut pysyy jotakuinkin tyytyväisenä. Toivoa sopii, että Stevien uusi, kokeellinen silmäleikkaus toisi hyviä tuloksia. Wonder, jos kuka, olisi sen varmasti ansainnut.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s Copyright By Motown Records 2005