STOP THE PRESS!

The Best of Snoop Dogg

snoop_dogg1. Beautiful 2. Snoop Dogg (What’s My Name Pt. 2) 3. Woof! 4. Lay Low 5. Down 4 My N’s 6. From Tha Chuuuch To Da Palace 7. B***ch Please (Explicit) 8. Still A G Thang 9. Just Dippin’ 10. Wrong Idea 11. Stoplight 12. Snoopafella 13. The One And Only 14. Loosen’ Control 15. Gin And Juice II 16. Stacey Adams 17. Ride On/Caught Up! 18. G Bedtime Stories 19. Hell Yeah (Stone Cold Steve Austin Theme)
Arvio: 3,5/5

Snoop Dogg, tai Calvin Cordozar Broadus, kuten hänen äitinsä häntä todennäköisesti kutsuu, on yksi ehdottomasti tunnetuimmista kasvoista jenkkilän räppiskenessä. Näissä piireissä on tärkeintä olla cool. Ja herra Dogg osaa tämän paremmin kuin useimmat kollegansa. Miehen biisit eivät ole silkkaa rähinää ja uhoamista, vaan paremminkin letkeätä hiphoppia rennolla otteella ja flegmaattisella äänellä riimiteltynä. Levyltä löytyy varsin nimekkäitä vierailijoita. Pharrelin ja XZibitin kaltaiset supernimet, Dr Dretä unohtamatta ovat varmasti omiaan lisäämään jo valmiiksi posketonta levymyyntiä entisestään.

Yhdeksäntoista biisin kokoelma antaa varmasti varsin pätevän yleiskuvan Snoop Doggin tuotannosta. Mikäli hiphop ei ennestään putoa, ei se varmastikaan putoa tämän levyn kuunneltuaankaan, sillä kyseessä on kuitenkin varsinainen sanakirjaesimerkki kyseisen tyylilajin edustajasta. Näin suomalaisten kannalta levyltä ei montaa superhittiä pysty nimeämään. Jostakin syystä miehen materiaali ei täkäläisillä radiokanavilla pahemmin soi. Levyn vanhimmat biisit ovat vuodelta ’97, joten mistään kovinkaan vanhan koulun tavarasta ei ole kysymys. Monet ovat sanoneetkin että 1996 oli viimeinen hyvä vuosi hiphop/räp-musiikin saralla. Mene ja tiedä, mutta mielestäni Snoop Dogg edustaa musiikkinsa puolesta joka tapauksessa sitä parempaa hiphoppia, mitä rapakon takaa tulvii.

Jarkko ”Bling bling” Rotstén for smackthejack.net

Photo’s Copyright By Capitol Records Inc. 2005