STOP THE PRESS!

Rod Stewart – Thanks for the Memory – The Great American Songbook Volume IV

rod_steward_great_american1. I’ve Got A Crush On You (Duet With Diana Ross) 2. Blue Skies 3. I Wish You Love (Feat. Chris Botti) 4. Makin’ Whoopee (Duet With Elton John) 5. Thanks For The Memory 6. Nevertheless (Feat. Dave Koz) 7. Long Ago And Far Away 8. You Send Me (Duet With Chaka Khan) 9. My Funny Valentine 10. I’ve Got My Love To Keep Me Warm 11. Taking A Chance On Love 12. Let’s Fall In Love (Feat. George Benson) 13. My One And Only Love (Feat. Roy Hargrove)
Arvio: 1,5/5

Vanha raspikurkku Rod Stewart se jaksaa jatkaa vanhojen evergreenien parissa. Kyllä sama linja saattaa kannattaakin, kun edellistä kolmea kokoelmaa on myyty melkoiset määrät ennen kaikkea Yhdysvalloissa. Kaikki kokoelmat on nimetty jonkin kappaleen mukaisesti, kuten tämä neljäskin kokoelma – “Thanks for the memory”. Tietenkin voidaan ihmetellä, miten raspikurkku tällaisia levyjä yleensä tekee, mutta siihen on syy. Varsinkin rapakon takana evergreenit ovat tulleet uudelleen esille jopa nuoremman väestön keskuudessa. Näin ollen Rod-setäkin on päättänyt hyödyntää tätä tilannetta ja nostattaa omaa uraansa.

Levyn tuottajina ovat toimineet myös laulajana tunnettu Steve Tyrell ja Artista Recordsin perustaja Clive Davis. Molemmilla herroilla on kokemusta juuri Rodin esittämän musiikin saralta. Levy sisältää kolmetoista kappaletta, joista seitsemässä kappaleessa on mukana muitakin kuin itse Rod. Epäilyttävää touhua sanon minä. Jos artisti joutuu ottamaan mukaan lähes joka toiselle kappaleelle vierailijan, niin jotakin on todella pielessä. Hienoja, ammattimaisella taidolla sovitettuja kappaleita levy on kyllä täynnä, kuten “Makin’ whoopee”, “My funny valentine” tai “Long ago and far away”. Ongelmaksi muodostuu aikaisemmista levyistä muodostunut sarjamaisuus, sillä neljäs osa on jo täyttä rahastusta. Olisi nyt jotain uutta toivonnut levylle, mutta kun ei. Rod tulkitsee laulut rutiinilla, kuten viihdyttäjän pitääkin, mutta silti jotain jää puuttumaan, laulujen sielun tuominen esiin. En voi suositella tätä edes evergreenien ystäville.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by J. Records, 2005