STOP THE PRESS!

Manntis – Sleep in Your Grave

maantis1.Axe of redemption 2.Shades of hatred 3.Approach 4.Reflections of you 5.My enemy 6.A new breed of life 7.Second life ahead 8.Weathered soul 9.Resist and overcome 10.Sleep in your grave 11.The end’s where it begins
BONUS:
12.A new breed of life (demo) 13.Shades of hatred (demo) 14.My enemy (demo)
Arvio: 2,5/5

2004-vuoden Battle for Ozzfest –ohjelmassa äänensä kuuluviin saanut Manntis ei kisaa voittanut, mutta teki kuitenkin Century Median tyyppeihin sen verran kovan vaikutuksen, että lafka päätti pistää pojat levyttämään. Tuloksena on ”Sleep in your grave”, aivan äärettömän tanakkaa mättöä sisältävä debyyttialbumi. Pojat kehuvat musiikkinsa olevan kategorioimatonta, mutta jos tätä nyt luokittelemaan lähtisi, niin jonkin sortin hardcoremättö kyseessä on, ja varsinkin kitaroinnista voi suoraan aistia 90-luvun metallibändien soiton. Itse levy on aavistuksen tasainen. Se lähtee vyörymään heti, kun ”Axe of redemption”:in ensimmäiset iskut imeytyvät tärykalvoihin. Soitto on todella mallikasta, mutta kappaletta vaivaa lievä tylsyys. Meno paranee aavistuksen seuraavien kappaleiden aikana, mutta laulu alkaa puuduttamaan monotonisuudellaan. Musiikki on kyllä mukavan anteeksipyytelemätöntä, mutta siitä puuttuu se viimeinen niitti, jolla se jaksaisi kiinnostaa. Biiseissä ei yksinkertaisesti ole syvyyttä. Ainoa kappale joka jää edes jotenkin mieleen, on levyn nimikkoraita ”Sleep in your grave”. Siinä tuntuu olevan jotain ideaa.

Jotenkin tätä ei oikein jaksa. ”Sleep in your grave” kuulostaa aluksi todella hyvältä, mutta alkaa kyllä kyllästyttämään jo toisella kuuntelukerralla. Se on melko tyypillistä, eikä kestä toistoa. Manntis soittaa aivan äärettömän aggressiivisesti ja tanakasti, mutta biiseissä ei kyllä ole tarpeeksi särmää. Tämähän tietysti on vasta debyyttialbumi, mutta sekään ei anna oikeutta mennä yli siitä, missä aita on matalin. Levyllä olevista demoista voi päätellä, että ongelma todella on biisinteossa, sillä soitto kyllä on vakuuttavaa. Manntis on ikävän keskinkertainen orkesteri, jonka alkuviehätys katoaa melko nopeasti.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Divine Publishing, 2005