STOP THE PRESS!

Simple Plan – MTV Hard Rock Live

simple_plan1.Shut up! 2.Jump 3.The worst day ever 4.Addicted 5.Me against the world 6.Crazy 7.God must hate me 8.Thank you 9.Welcome to my life 10.I’m just a kid 11.I’d do anything 12.Untitled (how could this happen to me?) 13.Perfect 14.Crazy (acoustic version)
Arvio: 2/5

Postpunkista on tullut tavallista popmusiikkia. Anarkiaa ei ole ollut enää vuosiin, ja kaikki asenteellisuuskin on tuhottu ja tapettu. Enää riittää poraaminen tyttöystävän perään, ja angstisuus on pelkkää kouluongelmien peilaamista. Tällaista purkkapoppia suoltaa myös Simple Plan, uusi ”menestystarina” turhien bändien liigasta. 1999 Montrealissa perustettu yhtye on väsännyt jo kaksi studiolevyä, joista viimeisin ”Still not getting any…” takoi jonkinlaista mainetta. Koska kyseessä on helposti sulatettavaa poprokkia, ei ole yllättävää, että nyt bändiltä julkaistaan livelevytys kohderyhmälle räätälöitynä. Kyseessä on siis ”MTV Hard Rock Live”. Jippii…

Livetaltiointi on todella hyvälaatuinen, ainakin äänityksen puolesta. Itse materiaali nyt sitten onkin mitä on. Hyvin tavanomaisella purkkapunkviisulla lähdetään liikkeelle, kun konsertin aloittava ”Shut up” levittyy ääninään maailmaan. Sama punkin ja grungen jälkimainingeissa levy-yhtiöiden listoille päässyt populaarinen rock jatkaa semivoitokasta kulkuaan myös kappaleissa ”Jump” ja ”The worst day ever”. Tässä vaiheessa on pakko huomauttaa, että bändi soittaa livenä kyllä todella hyvin ja erittäin tarkasti. Se ei kuitenkaan muuta sitä faktaa, että biisit ovat tylsiä ja mitäänsanomattomia. Myös hittibiisi ”Welcome to my life” kuulostaa hyvin teennäiseltä ja ärsyttävän iloiselta, niin kuin itse asiassa koko levy. Levyn päättävä ”Crazy” semiakustisena versiona on viimeinen naula arkkuun, jonka päällä lukee ”Boring” isolla B:llä.

Simple Plan on itse asiassa melkoisen turha orkesteri, enkä oikein tajua, miksi tällaiselta bändiltä ylipäätään mitään livemateriaalia pitäisi julkaista. ”MTV Hard Rock Live” antaa kyllä hyvän kuvan bändin energisyydestä ja soittotaidosta, mutta tämän vedoksen perusteella en kyllä keikkaa lähtisi ikuna katsastamaan. Kivaa kesämusiikkia, varmaankin, vaan ei tällaista kyllä oikein jaksa edes yrittää fiilistellä.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Fearless Entertainment Inc., 2005