STOP THE PRESS!

Anastacia – Pieces of a Dream

anastacia2I’m Outta Love – Not That Kind – Cowboys & Kisses – Made For Lovin’ You – Paid My Dues – One Day In Your Life – Why’d You Lie To Me – You’ll Never Be Alone – Left Outside Alone – Sick And Tired – Welcome To My Truth – Heavy On My Heart – Everything Burns – I Belong To You – Pieces Of A Dream – In Your Eyes – Megamix
Arvio: 4/5

Kun kuulin vuonna 1999 ensimmäisen kerran Anastacian kappaleen I’m Outta Love, näin mielessäni tumman, ehkä hieman iäkkäämmänkin soullaulajan. Silmäni olivat pudota, kun neiti pölähti silmieni eteen telkkarin ruudun välityksellä. Nuori enkelinkasvoinen kansikuvablondihan se siinä lauloi sellaisella äänellä että oksat pois. Äärettömän vahva ääni yhdistettynä suorastaan steviewondermaiseen soul-grooveen teki oitis vahvan vaikutuksen. Paljon hittejä on Anastacia ehtinyt julkaisemaankin sitten vuoden ’99 jälkeen. Osa levyn biiseistä on toki ainakin kotimaan asteikolla jäänyt hieman pienemmälle huomiolle – ainakaan allekirjoittanut ei niistä läheskään kaikkia ole kuullut aikaisemmin. Mutta paljon on myös tuttuja joukossa.

Biisit ovat levyllä jokseenkin kronologisessa järjestyksessä, mistä voikin tehdä tietynlaisia johtopäätöksiä artistin uran kehityksestä. Alkupään groove on pikkuhiljaa hivuttautunut kohti puhdasta 2000-luvun popsoundia. Lämpöiset Wurlizer-sähköpianot ovat joutuneet tekemään tilaa syntikoille. On sanottava, että ainakin henkilökohtaisesti alkupään materiaali on huomattavasti toimivampaa tavaraa, koukut ovat tarttuvampia, ja soundi lämpöinen. En toki missään nimessä sano, että levyn loppupuolikaan nyt mitään kuraa olisi, mutta meikäläisen oli ainakin kyseisiin biiseihin hieman vaikeata keskittyä. Levyn päättävä ”club megamix” jättää levystä varsin kuraisen jälkimaun. Soundeiltaan ja tuotannoltaan kyseinen rykäisy on todella puuroinen. Mielestäni moisen potpurin olisi voinut hyvinkin jättää pois.

Niin kai se sitten vain pop-maailmassa menee – harvempi menestyvä artisti sitä aloittaa puhtaalla pintapopilla, ja siirtyy sitten vasta ”aikuisempaan” musiikkiin. Suunta on päinvastoin, ja minä olen periaatteesta sellaista suuntaa vastaan. Niin moni lupaava artisti on itsensä niin sanotusti myynyt, että suorastaan sääliksi käy. Monet näistä päätöksistä ovat toki myös artistien omia, joten tuskin heitä moisesta voi pahemmin syyttää – hymyileväthän he leveästi koko matkan kävellessään pankkiin. Olisiko Anastacia toisaalta kulkenut moista tietä, jos luoja ei olisi hänelle suonut moista kuvankaunista ulkomuotoa? Kukapa tietää. Pieces of a Dream -levy puhuu omaa kieltään, jonka tulkinta lienee kiinni kuuntelijasta. Tehköön kukin itse omat johtopäätöksensä.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s Copyright By (c) Sony BMG MUSIC Entertainment 2005