STOP THE PRESS!

The Wake – Death-a-Holic

the_wake1.Suicide manual 2.Rejected 3.One more day 4.Downward groove 5.Instrumental 6.The elbow of Zeus 7.Good for nothing 8.Mindless wrecking progress 9.Death-a-holic 10.Nailgun
Arvio: 3,5/5

The Wake julkaisee toisen studioalbuminsa. ”Death-a-holic” on aggressiivinen levy, joka soitannallisesti pyörii jossakin deathmetalin ja thrashmetalin välimaastossa. Alkuvaikutelma on hieman loitonnuttava, koska musiikkiin ei yksinkertaisesti pääse heti sisälle. Vaan kun pääsee, on se kohtalaisen palkitsevampaa. Melodiat toimivat erittäin hienostuneena mausteena todella raa’alle mätölle, jolla selvitetään välit tavanomaisen metallin kanssa välittömästi. Bändin soitto on todella tiukkaa, mutta mikä eniten kiinnitti huomiota, oli miellyttävän aito ja ammattimainen sovitus. Eli suomeksi: ei vain lätkitä menemään mitä sattuu osa osan perään. Turhaan muniin-puhaltelu-progeen ei onneksi kuitenkaan taivuta.

Monipuolisuuttakin on havaittavissa, mikä on positiivista, sillä usein tällaiset levyt ovat turhankin tasapaksuja. Kun ”Rejected” takoo korvakäytävät tyhjiksi totaalisella tykityksellä, keventää ”One more day” tempoa soiden silti runnovasti. Lisäksi bändi lainailee hauskasti elementtejä perushevistä, joka joissakin tilanteissa toki ärsyttää, mutta kuitenkin piristää musiikillista antia huomattavasti. Seiskaraita ”Good for nothing” menee soolossaan selvästi sukkahousuhevin maailmaan, mutta se ei häiritse, koska kaikki toimii hyvin.

The Wake on hyvänkuuloinen orkesteri, eikä ”Death-a-holic”-levyssä ole oikeastaan muuta silmiinpistävää vikaa, kuin sen nimi. Muutoin kaikki tuntuu olevan suht hyvin kohdallaan. Melodisuudella tasapainotettu mättö on hyvää, ja kokonaisuutena tämä levy eittämättä kuuluu positiivisten yllätysten piiriin.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Spinefarm Records, 2005