STOP THE PRESS!

Carly Simon – Moonlight Serenade

carly_simon1. Moonlight Serenade 2. I’ve Got You Under My Skin 3. I Only Have Eyes For You 4. Moonglow 5. Alone Together 6. In The Still Of The Night 7. More I See You 8. Where Or When 9. My One And Only Love 10. All The Things You Are 11. How Long Has This Been Going On 12. My Foolish Heart 13. Let It Snow
Arvio: 1/5

Viime vuosina monet artistit ovat innostuneet levyttelemään evergreenejä. Hyvänä esimerkkinä voisi mainita Rod Stewartin, jonka neljän cd:n ”The Great American Songbook” -sarja on myynyt melkoisia määriä. Ei siis ihme, että kaikki kynnelle kykenevät ovat kokeilemassa siipiään mm. big band -musiikin tahdissa. Carly Simon on yksi näistä yrittäjistä. Tämä jo 60-luvulla uransa aloittanut lauluntekijä on ehtinyt tehdä menestyksekkään uran musiikkibisneksessä, joten näin ensikädeltä vähän epäilyttää tämän uuden, ”Moonlight Serenade” -levyn julkaisu.

Ikäväkseni on todettava, että vaikka Carly Simon onkin lahjakas artisti, niin tällä levyllä hän ei loista. Lähinnä syynä on se, että hänen äänensä kuulostaa liiaksi musiikin päälle liimatulta, eikä hänen äänessään ole sellaista herkkyyttä, mitä nämä kappaleet kaipaisivat. Vaikka levy onkin toteutettu ammattitaidolla, kokonaisuus jää turhankin siloitelluksi. Ehkä yhtenä syynä on se, että kappaleiden sovitukset ovat turhan uskollisia alkuperäisille versioille, eikä niitä ole sovitettu Simonin äänelle. Siksi hänen tulkintansa jäävät vaisuiksi. ”Moonlight Serenade” on suuri pettymys, sillä tästä tuotteesta paistaa läpi suoranainen rahastamisen meininki.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Columbia Records, 2005