STOP THE PRESS!

Texas – Red Book

texas_red_book1.036 2.Getaway 3.Can’t resist 4.What about us 5.Cry 6.Sleep 7.Get down tonight 8.Nevermind 9.Bad weather 10.Masterthief 11.Just hold on 12.Red book
Arvio: 2,5/5

Texasin uusi levy ”Red book” kuulostaa melko tarkkaan perinteiseltä Texasilta. Se on letkeää, eikä siinä mitään suurempia koukkuja sallita. Soinniltaan musiikki on edelleen iskelmämäisen oloista populaarimusiikkia, jossa jokin kutkuttava särmä kuitenkin pinnan alla herättää mielenkiintoa. ”Getaway” kuulostaa niin turvalliselta ja varmalta, että se melkein latistaa tunnelman. Jotenkin se silti toimii, ja tuntuu ajoittain jopa mukavalta. Sen sijaan ”Can’t resist” on ontuvuudellaan ja tylsyydellään välttelemisen arvoinen. ”What about us” tuo etäisesti mieleen vanhan DM-tuotannon balladinomaisella ilmentymällään. ”Sleep” taas jotenkin nostaa itsensä ilmaan ja soi kauniisti. Tästä eteenpäin levy alkaakin sitten toistaa itseään jopa rasittavasti.

Levyltä puuttuu se viimeinen niitti, jolla sen kiinnostavuus nousisi jotenkin esille. Sitä on kiva kuunnella, mutta sitä ei jää mitenkään kaipaamaan. Se on tyypillistä ”mukavaa” musiikkia, jota voidaan pistää soittolistat täyteen: kukaan ei ärsyynny. Mutta toisaalta ei se paljon annakaan. Texas on ollut kyllä minulle sellainen omituinen ihastuksenkohde, jonka musiikista olen jollakin tavalla aina pitänyt. Ja kyllä tämä ”Red book” on myös ihan miellyttävä levy, mutta suoraan sanottuna hieman tarpeeton.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Mercury Records Ltd., 2005