STOP THE PRESS!

Naildown – World Domination

naildown1.Reflecting my descent 2.Prolong your fate 3.Hollow syndicate 4.Evil deeds 5.Next infinity 6.Eyes wide open 7.Broken down 8.World domination 9.Fragile side 10.Shining throne
Arvio: 3/5

Naildownin debyyttialbumi ”World domination” sekoittaa genrejä mielenkiintoisesti. Musiikillisesti se menee jopa jonkinmoisesta hardrockmaisuudesta blackmetalin raja-aitoja kolkuttelemaan. Myös sankarihevin elementit ovat läsnä, eikä modernia pomppuheviäkään ole täysin sivuutettu. Tällainen musiikkityylien sekasoppa on yleensä vain melkoisen vaikeaa sulatella, mutta Naildown onnistuu pitämään suurelta osin langat hyppysissään. Se kuulostaa tasapainoiselta, vaikka se osittain vähän huojuukin. Ainoa todella korvaan pistävä heikkous on laulu.

Aloitusraita ”Reflecting my descent” on melkoisen tiukka ja napakka veto, mutta juuri tuo laulu jotenkin häiritsee. Se pyrkii olemaan liian melodinen, vaikka laulajan ääni ei ehkä ole tällaiseen tarkoitettu. ”Hollow syndicate” tuo parhaiten esiin laulun heikkouden. Biisi on muutoin mukavan synkeä, mutta laulu lässäyttää ja vie pohjan synkkyydeltä. ”Eyes wide open” esittelee parhaiten syntetisaattorihärpäkät, joita Naildown käyttää mausteina. Nämä mausteet vain jotenkin ovat turhan pinnassa, joskin täytyy kyllä myöntää, että ne ovat melko piristävä elementti.

”World domination” on ihan kiva ja kohtuullisen miellyttävä albumi. Kokonaisuutena se on hieman puuduttava, ja sen ongelmat tekevät siitä nauttimisen hieman hankalaksi. Se kuitenkin on myös sen verran kiehtova, että siitä jotenkin jaksaa pitää. Naildown on jälleen hyvä esimerkki siitä, että Suomessa osataan tehdä metallimusiikkia.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Spin-Farm Ltd., 2005