STOP THE PRESS!

Emilie Simon – The Emperor’s Journey

emilie_simon1.The Frozen World 2.Antarctic 3.The Egg 4.Song Of The Sea 5.Baby Penguins 6.Attack Of The Killer Birds 7.Aurora australis 8.The Sea Leopard 9.Song Of The Storm 10.Mother’s Pain 11.To The Dancers On The Ice 12.All Is White 13.The Voyage 14.Footprints In The Snow 15.Ice Girl
Arvio: 3,5/5

Ohjaaja Luc Jacquetin keisaripingviinien elämästä koskettavan luontoaiheisen tarinan kertova elokuva The Emperor’s Journey (suom. Pingviinien matka) on herättänyt ristiriitaisia kommentteja median keskuudessa. Toiset tykkäävät, toiset eivät. Muun muassa elokuvan ääniraitaa on moitittu paikoitellen elokuvaan sopimattomaksi. Ranskan Björkiksikin tituleerattu Emilie Simon on työstänyt leffaan varsin mielenkiintoisen soundtrackin. Vaikka en elokuvaa ole valitettavasti nähnyt, voin helposti silmät sulkemalla nähdä sieluni silmin pingviinit toimittamassa arkiaskareitaan. Paikoitellen tosin äänimaailma kuulostaa vähän turhan koneelliselta ottaen huomioon, että kyseessä on kuitenkin luontoaiheinen elokuva.

Neiti Simonen lauluääni on perin kiehtova ja istuu hienosti kieltämättä varsin björkmäisiin taustoihin kuin nenä päähän. Biisit eivät ole tyyliltään aivan sieltä helpoimmasta päästä, joten on helppo ymmärtää, että kaikkien elokuvan ystävien mieleen se ei välttämättä ole. Sähköiset rumpukompit nakuttavat rauhallisesti mutta päättäväisesti miltei jokaisen kappaleen taustalla. Kappaleiden sanat ovat sinänsä aiheeseen liittyviä, mutta paikoitellen auttamattoman korneja, jos niitä oikein ryhtyy kuuntelemaan. Kappaleiden melodiat eivät ole järin päähän soimaan jäävää tyyppiä, mutta se tuskin on tämän soundtrackin tarkoituskaan. Se herättää kuitenkin mielenkiinnon Emilie Simonin muuhun tuotantoon, joten sikäli se on onnistunut ainakin siltä osin tehtävässään. Sinällään levyn materiaali antaa myös virikkeen mennä katsomaan itse elokuvan, jotta tietäisi kuinka hyvin musiikki leffaan istuu.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Bonne Pioche, 2005