STOP THE PRESS!

Korn – See You on the Other Side

korn1.Twisted transistor 2.Politics 3.Hypocrites 4.Souvenir 5.10 or a 2-way 6.Throw me away 7.Love song 8.Open up 9.Coming undone 10.Getting off 11.Liar 12.For no one 13.Seen it all 14.Tearjerker
Arvio: 3/5

Korn on tehnyt pitkähkön uran metallimusiikin kärjessä. Vuoden 1994 debyytillään post-grungen hengessä vellovaa musiikkigenreä rajulla otteella muokannut bändi on tehnyt sittemmin listoillekin nousseita levyjä. ”Life is peachy” (1996) ja ”Follow the leader” (1998) tekivät selväksi, että Korn on jotain uutta, jotain todella miellyttävää ja raikasta. Sittemmin bändin musiikillinen anti on kokenut jonkinasteisen seestymisen, sillä vaikka levyillä onkin ollut makoisia paloja, eivät ne kokonaisuutena ole olleet mitään päätähuimaavia. Kun uusi albumi ”See you on the other side” saa julkaisunsa, eivät odotukset mitkään kauhean korkeat ole.

Levyn aloittava sinkkuhitti ”Twisted transistor” tykittää menemään selkeänä, mutta jotenkin aavistuksen kevyenä. ”Politics” tuntuu melko perinteiseltä, ”Hypocrites” tunkee pään sisään paatoksena ja ”Souvenir” soi miellyttävän raa’asti. Tästä eteenpäin levy jää materiaalissaan toistamaan itseään. Vaikka biiseissä onkin särmää, ne eivät silti jotenkin osaa sytyttää. Yksittäin kuunneltuna ne tuntuvat ihan mukavilta, ja esimerkiksi ”Love song” vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta kokonaisuuden kuunteleminen vaivaannuttaa. Levyn lopettava ”Tearjerker” on äänimaailmaltaan levyn mukavinta antia, sillä se todella ahdistaa ja puhdistaa mielen.

”See you on the other side” on juuri sellainen levy, kuin odotinkin. Siinä on mukavia hetkiä, mutta se ei sen kummemmin sytytä. Se osaa olla melko rankka, mutta ei raivoisa. Tuntuu aivan, kuin Korn olisi menettänyt otteensa, eikä vieläkään saa sitä takaisin. Ihan siedettävää levyn materiaali on, mutta ei se missään nimessä loistavaa ole.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Korn Partnership, 2005