STOP THE PRESS!

Diablo – Mimic47

diablo1.Shadow world 2.Damien 3.Together as lost 4.In sorrow we trust 5.Mimic47 6.Condition red 7.Kalla 8.Blackheart 9.Kathryn 10.Rebellion of one 11.D.O.A
Arvio: 3,5/5

Diablo, kotimainen hevimonsuunimme, julkistaa metallityöläisenä uuden albuminsa nimeltä Mimic47. Sangen raskasta mättöä taotaan pääkopat täyteen. ”Shadow world” ottaa turhat luulot pois heti ensisoinneillaan, ja vakuuttaa Diablon olevan ihmisen asialla. ”Damien” sen sijaan pyrkii turhan melodiseen suoritukseen, joskin tämä toimii yllättävän hyvin. Sen sijaan ”Together as lost” ja ”In sorrow we trust” etäännyttävät sangen tympeällä lähestyttävyydellään. Ehkä turha melankolia on tässä kohden jopa rasite. Nimikkoraita ”Mimic47” palauttaa uskon parempaan huomiseen, ja koukkuilee mukavasti sovituksellisten mielenkiintoisuuksien maailmassa. Mukaansatempaavimman tykityksen kuitenkin tarjoilee ”Blackheart” joka pureutuu aivokurkiaiseen kiinni, eikä millään tahdo päästää irti. Lopetusraita ”D.O.A.” pyrkii jättämään hyvän maun suuhun, joskin sen yliartikuloitu laulu vaikuttaa naivistiselta, eikä jotenkin vain lämmitä.

Diablon neljäs albumi on vankkaa tekoa, ja se vaikuttaa todella tasapainoiselta paketilta. Sen ongelma on lievä hapuilu, ja jonkinasteinen tasapaksuus. Levy sisältää helmiä, ja soi osittain mallikkaasti, mutta hukuttaa välillä itsensä itsestäänselvyyksiin. Kokonaisuutena Mimic47 on keskivertoa parempi metallinen rutistus, joka jää henkiin muutamasta syväsukelluksesta huolimatta. Se vakuuttaa, ja ennen kaikkea, se toimii.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Poko Records, 2005