STOP THE PRESS!

Slideshaker – In the Raw

slideshaker1.Bones 2.The Last Straw 3.Easy Street 4.Her Sun Going Down 5.Unfortunate Son 6.Heartbeat Baby 7.Train Slowing Down 8.Better Version Of You 9.No Time To Lose 10.No Love Lost
Arvio: 3,5/5

Slideshaker on soundillisesti melkoisen mielenkiintoista musiikkia. Sen kuunteleminen todella rasittaa korvia. Bad Afro Records lieneekin ehkä kaikkein järkevin kanava tuoda tällaisen orkesterin musiikillista antia esille. ”In the raw” on kohtalaisen raaka vedos bändin musiikillisista edesottamuksista, ja se kyllä tekee selväksi, että Slideshaker ei pyri olemaan minkään asteista mainstreamia. Päinvastoin, kauaksi jää listahittiyden tavoittelu.

Mielenkiintoista bändin musiikissa on sen tapa nojata perinteisiin. The Last Straw polkee persurokkaavasti, joskin se myös särkyy ja hajottaa itsensä radikaaliksi kannanotoksi. Soundit ovat sangen räkäiset, jopa joissakin kohdin hämmentävän utopistiset. Levy pysyy itselleen uskollisena loppuunasti, eikä pyri muuttumaan missään vaiheessa. ”Unfortunate son”:in blues räkii ja tekee lopullisesti selväksi, että vaikka hempeitäkin riffejä pyöritellään, ei niistä silti koiteta saada aikaiseksi mitään sokerista. Ja juuri tämä bändin toiminnassa kiehtoo: se kompromissittomuus, jota musiikissa kaivataan! Siksi levytys onkin tavallaan positiivinen yllätys.

Mitä tästä nyt sitten pitäisi sanoa? Musiikillisesti minun ja Slideshakerin tiet eivät aivan kohtaa, joskin pidän bändin otteesta ja asenteesta. ”In the raw” todella on raaka vedos, enkä sitä uskalla ns. normimusiikin kuluttajalle edes suositella. Mutta mikäli korvasi kestävät hieman omituisempia äänitteitä, on Slideshaker varmasti kannattava hankinta.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Bad Afro Records, 2006