STOP THE PRESS!

Naked – Let’s Get Naked …and Start a Revolution

naked1. News For You 2. High On Blue Love 3. Revolution 4. Touch 5. Right Here Right Now 6. Freakin´Out 7. Spread The Word 8. Dirty Denise 9. Ain´t No Fun 10. Hallelujah 11. Trouble
Arvio: 1,5/5

Suomen rock-sceneä piristämään pestattu Naked on orkesteri, jonka musiikilliset arvot eivät yksinkertaisesti ole kovinkaan korkealla. Nakedin pääpaino ei ole musiikin laadussa, vaan ulkomusiikillisissa arvoissa. Tällä tietenkin viittaan siihen, että bändin poikien pitää ennen kaikkea näyttää hyviltä, viis siitä, mitä soittavat. Noh, mitä ilmeisemmin kyseessä olevalle tuotteelle on sosiaalista kysyntää, sillä orkesteri on saanut levytettyä jo toisen studioalbumin. Minä nöyränä kansan palvelijana olen velvoitettu kuuntelemaan kyseisen tuotteen ja kertomaan ihmisille jotakin sen sisällöstä.

Naked on perusrokkia. Se on tyypillistä glam-meininkiä, eikä se edes pyri olemaan mitään muuta. Se on selvää bilebändikamaa, jonka tarkoitus on viihdyttää mahdollisimman laajaa yleisöä. Tämän vuoksi sen kuunteleminen on sangen pitkäveteistä ja tylsää. Aloitusraita ”News for you” kertoo oikeastaan jo kaiken oleellisen levystä. Biisiin on ympätty melkoinen nippu rock-kliseitä. Ja juuri tämä tekee levyn kuuntelemisesta tuskaista: sen totaalinen ennalta-arvattavuus, tylsän mitäänsanomaton toisto, itsekritiikitön ote ja asenteettomuus. Nimittäin vaikka miten tätäkin orkesteria olisi hehkutettu, ei levyltä mitään kovin kummoista energiaa kuulijaan välity.

Noin niin kuin periaatteessa Nakedissa ei sinällään ole mitään muuta vikaa, kuin että se on turha orkesteri. Sen kaltaisia on paljon, ja näillä näkymin tulee olemaan koko ajan enemmän. Tytöille tästä bändistä varmaan riittää märkien unien sankareita, mutta levy tuskin herättää kummoistakaan fiilistä. Minulla olisikin idea: let’s not get Naked.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Johanna Kustannus Oy, 2006