STOP THE PRESS!

Loud Crowd – Guardians

loud_crowed1. Let It Burn 2. No Way Out 3. Words 4. Beat The Hell Out Of Me 5. In The Middle Of Your Heart 6. Revenge Doesn´t Care 7. Goodheart 8. Pick Up The Pieces 9. Run ´Till You´re Free 10. Other Power Bonus: 11. Carry On 12. Gotta Fly Away
Arvio: 1,5/5

Toisinaan sitä levyarvostelijana törmää levyihin, joihin ei normaalisti soisi törmäävänsä. Sattuipa kohdalleni sitten 80-luvun kotimainen nahkahousuhevibändi Loud Crowdin remasteroitu levy, joka ilmestyi alunperin vuonna 1988. Täytyypä oikein ihmetellä, minkä ihmeen takia tällaista soopaa täytyy uusiojulkaista. Ja kehtaavat levy-yhtiöt vieläpä väittää, että rahasta on puutetta ja pula-aika käsillä.

Voihan olla, että jos musiikkimakusi tyydyttämiseen riittää tuplabasarin nakutus ja halpamainen Dio / Iron Maiden -kopiointi vahvalla sankarimeiningillä höystettynä, Loud Crowd on varmasti sopivaa musiikkia juuri Sinulle. Okei, huumorillahan tämäkin albumi kai pitäisi nykypäivänä ottaa, mutta kun sen tietää, kuinka tosissaan tätä levyä todennäköisesti on aikoinaan tehty, ei voi juuri muuta todeta, kuin että olisivat suosiolla jättäneet herättämättä bändin, josta oikein kukaan ei koskaan tunnusta kuulleensakaan. Silkka levyn “kansitaide” on sinänsä riittävä syy hankkia hyvät naurut. Kansilehtisessä mainitaan myös, että yhtyeen verrattaen lyhyen uran ehdoton huippuhetki oli päästä itsensä Dion kyydillä festarialueelta takaisin keskustaan. Eikö tämäkin nyt jo kerro yhtyeen kerrassaan valtavasta suosiosta jotakin?

Noh, ettei vallan ilkeilyksi menisi, on sanottava, että soitannallisesti levy on sopivan maanläheinen ja paikoitellen taidokaskin. Meininki on asiaankuuluvan aitoa, eikä mitään studiossa väsättyä feikkituplabasarikikkailua ole havaittavissa, vaan rumpali takoo oikeasti henkensä edestä minkä kerkiää. Biisit ovat valitettavasti niin samasta puusta veistettyjä, että jos olisin kuunnellut ensimmäistä biisiä kymmenen kertaa putkeen, en olisi todennäköisesti edes huomannut mitään. Mikäli vanhan ajan hevihammasta kolottaa oikein tosi pahasti, voipa olla, että Kovaääninen Yleisö tuottaa hupia hetkeksi, mutta pitkään moista ei ihan vain yksinkertaisesti jaksa kuunnella.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Poko Records, 2006