STOP THE PRESS!

Nancy Sinatra – The Essential Nancy Sinatra

nancy_sinatra1. Bang Bang 2. Sugar Town 3. Somethin’ Stupid 4. The Highway Song 5. Kind Of A Woman 6. Love Eyes 7. Did You Ever? 8. Flowers In The Rain 9. In Our Time 10. Drummer Man 11. Lady Bird 12. I Love Them All (The Boys In The Band) 13.These Boots Are Made For Walkin’ 14.How Does That Grab You, Darlin’? 15. Friday’s Child 16. Jackson 17. You Only Live Twice 18. Hook And Ladder 19. Some Velvet Morning 20. So Long, Babe 21. God Knows I Love You 22. Here We Go Again 23. 100 Years 24. Let Me Kiss You 25. Machine Gun Kelly 26. Shot You Down
Arvio: 3/5

Jos sattuu olemaan sukua jollekin kuuluisalle muusikolle, sattuu olemaan kohtalaisen näköinen, ja osaa ehkä jopa vähän laulaakin, ei ole vaikeaa saada levytyssopimusta. Ja jos isänä sattuu olemaan Frank Sinatra, levyttäminen lienee itsestäänselvyys. Nancy ei ollut kovin hyvä laulaja, kun hänelle alettiin tehtailla lauluja. Pian neito kuitenkin oppi käyttämään ääntään ja vuonna 1966 julkaistu ensisinkku ”These boots are made for walkin’” ponkaisi suoraan listoille. Nancy tekikin nopean tähdenlentouran 60-luvun lopulla, ja katosi valokeilasta. Vasta vuosituhannen vaihtuessa nainen halusi uudelleen levyttää. Nyt julkaistava kokoelma ”The Essential Nancy Sinatra” käy läpi suhteellisen kattavasti neidon koko uran.

60-luvun laulut kuulostavat usein melko samanlaisilta, koska äänitystekniikka populaarimusiikin puolella oli vielä lapsenkengissä. Siksi tuntuukin siltä, että jokaisessa biisissä jokin elementti on enempi tai vähempi säröllä, koska livenä äänitettynä balanssia ei ole helppo saada kohdalleen. Varsinkaan, jos jonkin sortin bigband on taustaorkesterina. Biiseistä löytyy kantrihenkisiä hauskuutuksia, balladeja, jopa rokkiin kallistuvia vetoja, ja ajalle tyypillisiä orkesterikappaleita, joista varmaan tunnetuin on Bond-tunnari ”You only live twice”. Mielenkiintoisena palana löytyy vanha julkaisematon raita ”Machine gun Kelly”, joka yhdistää poppia kantriin todella letkeällä otteella.

The Essential Nancy Sinatra on kyllä hyvä läpileikkaus Nancyn urasta, mutta siinä piillee myös sen ongelma. Koska nainen on tehnyt monenlaista tavaraa, on levy melko epätasainen, poukkoileva, ja jotenkin hämmentävä. Eittämättä se on mukava pala musiikin historiaa, ja tavallaan sen läpikahlaaminen on virkistävä kokemus. Levyn olisi tietysti voinut lopettaa jollakin muulla kappaleella, kuin hirveällä Audio Bullys -sekoilulla ”Shot you down”. Tämä kappale kun on niin naiivi, että siitä jää oikeasti paha maku suuhun.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Boots Enterprises Inc., 2006