STOP THE PRESS!

Pedestrian’s Motor – II

pedestrain_motor1. Speak so we hear 2. Boys don’t learn 3. Throne 4. Lost 5. Through my skin
Arvio: 4/5

Lapko raivasi tietään melko omaleimaisella musiikilla. Sara puolestaan purki paatoksensa levylleen hieman aikaan sidoksissa olevalla semimätöllä. Kun näistä kahdesta sangen erilaisesta orkesterista tulevat herrat Malja, Korhonen ja Tuomivirta yhdistävät viisaat ajatuksensa, lopputuloksena on hämmentävä kokonaisuus, jollaista soisi kuulevan useamminkin. Pedestrian’s Motor on siis jonkinlainen projektibändi, joka musiikillisesti liikkuu aivan eri seuduilla, kuin soittajiensa varsinaiset orkesterit. Ensimmäinen osa mini-cd-trilogiasta julkaistiin keväällä 2005. Toinen osa saapuu päivänvaloon nyt.

”Speak so we hear” kolahtaa heti rennolla otteellaan, ja lounge porautuu päähän jättäen aivan loistavan ja samalla haikean fiiliksen. Totaalinen rauhallisuus laskeutuu ”Boys don’t learn”:in myötä, ja kaunistellut sulosoinnut alkavat ottaa enemmän valtaa tehden kappaleesta osittain todella utuisen. Ja sitten lähdetäänkin toisen ääripäähän, kun ”Throne” kolisee kuin Nine Inch Nails omaten kuitenkin omaa siistiä kauneuttaan. Konepuoli enemmän kuin hieman kuulostaa Reznorin opetuslapsen tuotteelta. ”Lost” koittaa vältellä kohtaamista suoran populaarimusiikin kanssa, ja kieltämättä kyllä onnistuu. Hieman heitteille jätetty olo siitä silti jää. Levyn päättävä ”Through my skin” rauhoittuu kaunistelemaan maailmaa, joskin osittain se taipuu jazzahtavaan progeiluunkin.

Pedestrian’s Motorin kakkos-ep nimeltä ”II” on aidosti miellyttävä julkaisu, josta löytyy yllättävän paljon mielenkiintoista kuunneltavaa ja tunnetasoja. Hienostunut näyte siitä, mihin aidosti taidokkaat ja lahjakkaat muusikot pystyvät ilman jättimäistä markkinointikoneistoa. Suosittelen musiikin ystäville!

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by 1000 Records, 2006