STOP THE PRESS!

Slow – Pronto!

slow1. Suite #431 2. Little by little 3. Back in L.A. 4. Sambezque tin-tin 5. Track down pronto! 6. Fall upon love 7. Again and again 8. Carnivale mystique 9. Lullaby at 8.45PM
Arvio: 1,5/5

Dj.Slow väänteli joskus vinyylisoittimien nappuloita, ja taisi samalla muutaman levynkin väsätä. Slowhill-projekti, jonka toisena kantavana voimana häärii Tapani Rinne, on tahkonnut parikin levyllistä fiilistelymusiikkia, jonka lähtökohdat ovat kevyessä ambientissa ja jazzissa. Dj. Slow sen sijaan on omalla nimellään julkaissut yhden kokopitkän albumin ja nipun sinkkuja. Uusin teos pudottaa etuliitteen Dj pois, ja pelkistetyllä nimellä Slow on nyt saatu julkaistuksi kevyttä koneistettua musiikkia sisältävä kiekko nimeltä Pronto!

Heti avausraita ”Suite #431” tekee selväksi, että mitenkään helppo pala Pronto! ei tule olemaan. Sen äärimmäisen kevyt ja turhauttavan lussu ote saa aikaan ärsytyksen, jollaisesta on vaikea toipua. Sama hieman turhanpäiväiseen mussutukseen taipuva musisointi jatkuu biisistä toiseen, eikä oikein avaudu. Ehkä sen ei ole tarkoituskaan avautua. ”Back in L.A.” on jo puistattavan lähellä sokeritoukkien läsnäoloa, eikä mieltä ylennä yhtään kappaleen unisuus. Viimeinen pisara on ”Again and again”, joka on jo niin luotaantyöntävää tavaraa, että loppulevyn kuunteleminen tuntuu lähinnä rangaistukselta.

Juuri näin. Pronto! on hienosti toteutettu levy, johon on selvästi panostettu ja joka selvästi omassa genressään on varsin hieno teos. Musiikkina se kuitenkin on suurelta osin aivan kaameaa sontaa. Ei tällaista pysty kuuntelemaan, kuin kenties myssypäissään villaviltin alla puistossa aurinkoisena kesäpäivänä. Silloinkaan itse musiikki tuskin on pääasia. Slow ei siis oikein kolahda.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Plastinka Records, 2006