STOP THE PRESS!

Sunrise Avenue – On the Way to Wonderland

sunrise_avenue1.Choose to be me 2.All because of you 3.Sunny day 4.Diamonds 5.Heal me 6.It ain´t the way 7.Make it go away 8.Destiny 9.Fairytale gone bad 10.Only 11.Into the blue 12.Romeo 13.Fight ´til dying 14.Wonderland
Arvio: 2,5/5

2000-luvun alkupuoliskolla perustettu Sunrise Avenue on saanut valmiiksi ensimmäisen pitkäsoittonsa nimeltään On the way to Wonderland. Tämä melodista ja softihkoa radiorockia soittava nelikko käsittelee esikoisellaan matkaansa unelmasta kohti levytyssopimuksen saamista ja levyntekoa. Sanoitukset ovatkin parhaimmillaan mukavasti paikalleen tippuvaa riimittelyä. Samoin täytyy antaa solistille pisteet miellyttävästä englanninääntämyksestä. Finglish loistaa poissaolollaan, ja hyvä niin!

Melodiat noudattelevat perinteistä perusrock-teemaa, eli kovin monimutkaisiin sävelkulkuihin ei ole lähdetty. Musiikillisesti levy on todellakin perustavaraa. Tämän voi lukea sekä positiivisena että negatiivisena asiana. Toisaalta, miksi ryhtyä turhaa kikkailemaan jos virtaviivaisuus on lähellä sydäntä. Varsinkin kun toteutus kuulostaa ammattimaiselta ja korkealaatuiselta.

Samalla tässä perusideassa piilee myös levyn suurin ongelma. Kappaleet soljuvat kevyesti korvasta sisään, mutta valitettavasti samaan hengenvetoon toisesta korvasta ulos. Biisit ovat ainakin allekirjoittaneen makuun sen verran peruskauraa etteivät ne tartu helposti korvan muutenkin ylitäyteen tarttumapintaan. Jos tehtävänä olisi levyn kuultuaan hyräillä yhtäkään soinutta kappaletta, siihen pystyisi ehkä vain kunnon myötätuulella ja armottomalla keskittymisellä. Toki voi myös kysyä, onko jokaisen biisin jätettävä sieluun syvä merkintä. Oli niin tai näin, bändillä on ainoastaan aikaa hioa kokonaisuutta vieläkin tykimmäksi.

Se, että Sunrise Avenue on solminut sopimuksen Saksan EMIn kanssa ei ole sattumaa, sen tästä levystä kuulee jo kilometrin päähän. Henkilökohtaisesti voisin ennustaa pojille loistavaa tulevaisuutta ainakin Jenkkilässä, missä nimenomaan tämän tyylinen musiikki nauttii suurta ja vankkaa suosiota. Ei siis muuta kuin onnea matkaan!

Katja Kontio for smackthejack.net

Photo´s copyright by Honest Productions Oy, 2006