STOP THE PRESS!

West End Girls – Goes Petshopping

west_end_girls1. I’m Not Scared 2. Domino Dancing 3. Suburbia 4. Rent 5. Shopping 6. You Only Tell Me You Love Me When You’re Drunk 7. West End Girls 8. Being Boring 9. Love Comes Quickly 10. It’s a Sin 11. Jealousy
Arvio: 1/5

Kun ensimmäisen kerran kuulin, että ruotsalaiset tytöt, Rosanna ja Isabelle, ovat aloittaneet vanhan kunnon Pet Shop Boysin kappaleita coveroimaan, niin oli todella kahvi mennä väärään kurkkuun. Mutta ennakkoluuloistani huolimatta päätin, että pakko se on kuunnella, miten nämä West End Girlsit suoriutuvat urakastaan toteuttaen kappaleet omannäköisesti, eikä vain pelkällä tasaisella kopioimisella. Joten pistetään levy soittimeen ja play-nappitusta alas.

Levyn aloittaa kappale ”I’m Not Scared”, jonka alunperin levytti yhden hitin ihme Eight Wonders -yhtye, jonka laulusolistina toimi näyttelijänä paremmin tunnettu Patsy Kensit. Tämän cover-version ongelma on vain siinä, että se muistuttaa liiaksi sen alkuperäisversiota sekä sovitukseltaan että laulutavalta. Olisin odottanut hieman omaperäisempää otetta. Mitä pitemmälle levyä kuuntelee, niin huomaa että monet ratkaisut eivät toimi. Esimerkiksi PSB:n isoin hitti ”It’s a Sin” kuulostaa todella enemmän joltain halvalta teknopimputukselta, kuin hyvältä versioinnilta. Ehkä levyn ainoa valopilkku on hieman vähemmälle huomiolle jäänyt ”Rent”, joka oikeastaan tavoittaa alkuperäisen version jujun olematta kuitenkaan liian samankaltainen.

Tätä ”West End Girls Goes Petshopping” vaivaa liiallinen uskollisuus alkuperäisille versioille. Olisin odottanut, että jotain omaperäisyyttä tähän olisi saatu aikaiseksi. Monet tribuuttibändit eivät välttämättä aina soita alkuperäisten sovitusten mukaan, vaan kappaleisiin on tehty uusia sovituksia joilla ne kuulostavat tuoreilta. Siksi ihmettelen, että onkohan tekijöiden päässä on pyörinyt vain pelkät Ruotsin kruunut. Ei auta edes se, että muutamien kappaleiden tuotannosta vastaa Kornin kanssa työskennellyt Sami Sirviö. Millään hyvällä syyllä en voi suositella tätä PSB-faneille, koska alkuperäiset versiot ovat sentään laadukkaasti toteutetut ja tästä tuotteesta paistaa liiallinen hätiköinti. Mutta jos se tuo uutta kuuntelijakuntaa oikeiden ”lemmikkieläinkaupan poikien” musiikille, niin ehkä se sitten.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by West End Girls Ab, 2006