STOP THE PRESS!

The Fast and the Furious: Tokyo Drift – Original Motion Picture Soundtrack

tokyo_drift1.Tokyo Drift (Fast & Furious) – Teriyaki Boyz 2.Six Days – DJ Shadow/Mos Def (The remix) 3.Barracuda, The – The 5.6.7.8’s 4.Restless – Evil Nine 5.Round Round – FaR*eAst Movement 6.She Wants To Move – N.E.R.D. 7.Cho Large – Teriyaki Boyz 8.Resound – Dragon Ash 9.Speed – Atari Teenage Riot 10.Bandaleros – Don Omar/Tego Calderon 11.Conteo – Don Omar 12.Mustang Mismo – Brian Tyler/Slash
Arvio: 3,5/5

Myönnettäköön heti alkuun, että en ole suoraan sanottuna nähnyt tarpeelliseksi katsoa tämän soundtrackin nimeä kantavaa elokuvaa, mutta kokoelman vauhdikkaan toimivasta tunnelmasta saa kyllä helposti kiinni. Ellei joku satu tietämään, niin kyseessä on siis ehkä tämän hetken kovin ja tunnetuin autontuunaukseen ja laittomaan hurjasteluun keskittyvä elokuva.

Vaikka suurin osa leffan musiikista onkin hieman tuntemattomampaa materiaalia, löytyy joukosta myös pari hieman tunnetumpaakin biisiä, kuten N.E.R.D.in She wants to move. Artistivalikoima on sopivan fressi ja uskottava. Mukana on NERDin lisäksi myös muutama muu Pharrel Williamsin projekti, Dj Shadow, Atari Teenage Riot sekä muutama täkäläisittäin hieman oudompi, mutta kuitenkin oikein toimiva bändi. Sokerina pohjalla soundtrackin päättää Brian Tyler, vieraanaan Gunnareiden aito ja oikea Slash biisillä Mustang Nismo. Musiikkivalikoimasta tulee erehdyttävästi mieleen tuunauspelit, kuten Midnight Club -sarja sekä Need for Speed : Undergroundit. Sinänsä osa biiseistä ei varsinaisesti edusta sitä musiikkityyliä, mitä vapaaehtoisesti vapaa-ajallani kuuntelisin, mutta voisin kuvitella, että jos allani olisi viimeisen päälle pimpattu raidi, saattaisi tämä ehkä olla oikea valinta moiseen ympäristöön.

Kaikkiaan Tokyo Driftin soundtrack on ihan OK kokoelma autoilumusiikkia, joka aukeaa varmasti paremmin leffan nähneille, mutta toimii sinänsä ihan mukavasti muillekin. Sinänsä paikoitellen hieman hengettömät raidat ovat tietenkin parhaimmillaan mahdollisimman kovalla volyymilla kuunneltuna ja tuhdilla subbarilla varustettuna. Kyllä tämä takavuosien poppitojoien barbiegirlit voittaa 2-0!

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Music, 2006