STOP THE PRESS!

Sunblock – I’ll Be Ready

sunblock01. First Time 02. I’ll Be Ready 03. Someone Better 0.: Another Try 05. Couldn’t Help 06. Tune In 07. Main Funktion 08. Touch Me
Arvio: 2/5

On mielestäni hieman erikoinen ja sinänsä genreä alentava ilmiö, että noin yhdeksänkymmentä prosenttia nykyajan tanssimusiikkivideoista on silkkaa tissin ja perseenheilutusta. Mitä enemmän näytetään, sen mukamas kovempi on biisi. Tanssimusiikkia myydään melkeinpä enemmän seksillä kuin räpissä konsanaan ja se on mielestäni jo jotain. Sunblock saa kuitenkin osan pehmopornoilustaan anteeksi, johtuen siitä, että heidän suurin hittinsä on cover-versio kaikkien tunteman Baywatch -tv-sarjan tunnarista I’ll be ready. Kyseisen sarjan hinkkiosastoa tuskin tarvitsee sen enempää esitellä, joten lienee ihan luonnollista, että tämän levyn kannessa poseeraa kolme hyvinvarusteltua tanssityttöstä.

Kotvan verran levyn kansilehtistä kuola… selailtuani uskaltauduin laittamaan peräti levyn cd-soittimeeni. Hypoteesini levyn sisällöstä oli seuraavanlainen : yksi tunnettu hittibiisi, toinen vähän vähemmän tunnettu hittibiisi, loput korkeintaan keskinkertaista, valmiiksi pureskeltua tanssimusiikkia. Eipä ole näiden yhden ja puolen tanssihitin ihmeiden albumien kaava näköjään muuttunut viidessätoista vuodessa mihinkään. Suurin osa levyn materiaalista on suhteellisen tyhjänpäiväistä syntikan tehdassoundien testailua. Uusia ideoita ei kannata Sunblockin albumilta etsiä. I’ll be ready toimii pienessä nousuhumalassa olohuoneen tanssilattialla muutaman kerran, mutta senkin idea alkaa olemaan tyhjäksi pumpattu. Eric Prydzin (Call on me) pari vuotta sitten pinnalle tuoma pumppaava housesoundi alkaa todella maistumaan jo puulta. Lisäksi kaikki otolliset coveriehdokkaatkin alkavat käymään vähiin. Toisaalta kyseiseen kaavaan tuntuu voivan soveltaa aivan mitä tahansa biisiä California Dreamingista Baywatchin tunnariin… Melko halpamaista, mutta kieltämättä helkkarin rahakasta touhua.

Ennustaisin, että Sunblockin albumin voinee viimeistään parin kuukauden päästä poimia muutaman hassun euron hintaan alelaarista. Sen verran onttoa ja mitäänsanomatonta tauhkaa levy on pullollaan, että historiankirjoihin se ei tule jäämään. Huolimatta siitä, että Sunblock on tämän vuoden ehdottomasti suosituin ruotsalaisyhtye Britanniassa. Mitä se sitten kertoo Ruotsin musiikkiteollisuuden tilasta, en lähtisi tässä spekuloimaan.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Music AB, 2006