STOP THE PRESS!

Terrorizer – Darker Days Ahead

terrorizer1. Inevitable (intro) 2. Darker days ahead 3. Crematorium 4. Fallout 5. Doomed forever 6. Mayhem 7. Blind army 8. Nightmare 9. Legacy of brutality 10. Dead shall rise v.06 11. Victim of greed 12. Ghost train (outro)
Arvio: 4/5

Legendaarinen Terrorizer ei koskaan jäänyt unholaan, vaikkei bändi saanut julkaistuksi, kuin yhden pitkäsoiton nimeltään ”World Downfall” (1989). Orkesterin jäsenet alkoivat vaikuttaa muissa yhtyeissä ja muuttivat kokonaisvaltaisesti käsityksemme metallimusiikista. Jo pitkään on odoteltu ja ihmetelty, tuleeko yhtye enää koskaan tekemään mitään. Ihmettelyt voi nyt unohtaa, koska pitkä odotus palkitaan. Toinen, eli kansanomaisesti sanottuna ”se vaikea”, levy saa nyt julkaisunsa ja kantaa nimeä ”Darker days ahead”. Käteni tärisevät.

Melko jykevää soundia on tarjolla. Nimikkoraidan bassaritykitys on sen sortin junttaa, että se porautuu pääkoppaan eikä lähde pois. Örinä riipii ihoa ja kitaroiden melko tasapainoinen surina pitää mielen virkeänä. Ehdotonta loistavuutta edustaa ”Fallout”, joka kaikessa karkeudessaan on aivan loistelias pala Terrorizerin modernia tarjontaa. ”Blind army” tuo esille bändin monimuotoisuuden, ja tämän biisin aikana viimeistään kuulee selvästi örinän olevan bändille toisarvoinen menneisyyden jäänne. Myöskin puhdas grindcore tuntuu olevan jäänyt hieman taka-alalle. Tosin tilalle on tullut entistä vakuuttavampi ja taatusti tuhdimpi soitanta, jollaista mielellään kuuntelee.

Jos nyt jotain negatiivista levystä pitää alkaa hakemaan, niin ehkä se on kiekon pituus. Sillä totta puhuakseni nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tulee sellainen olo, että levy loppuu liian aikaisin. Lisääkin olisin ollut valmis ottamaan vastaan. Terrorizer uudella kokoonpanollaan vakuuttaa edelleen, ja ”Darker days ahead” on siitä erittäin napakka osoitus. Mahtava levy!

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Century Media Records Ltd., 2006