STOP THE PRESS!

The Panic Channel – (One)

panic_channel1. Teahouse of the spirits 2. Left to lose 3. Bloody Mary 4. Why cry 5. Awake 6. She won’t last 7. Said you’d be 8. Outsider 9. Blue bruises 10. Night one 11. Listen 12. Lie next to me
Arvio: 3,5/5

The Panic Channel kerää kokoon miehiä Jane’s Addictionin riveistä. Dave Navarro ja Stephen Perkins ovat lyöneet hynttyyt yhteen Chris Chaneyn ja Steve Isaacsin kanssa. Tuloksena on jamipohjalta alkanut projekti, josta vähitellen on muotoutunut oikea orkesteri. Ensimmäinen pitkäsoitto (One) on julkaistu, ja ihan mielenkiinnolla levyä kuuntelee. Hieman kuitenkin tuntuu siltä, että bändin materiaali olisi voinut purra paremmin viisi vuotta sitten.

Powerpop, postgrunge ja moderni rock yhdistyvät. Ja juuri tämän vuoksi The Panic Channel kuulostaa hieman jo käytetyltä. Ei siinä mitään, että ”Teahouse of the spiritsin” lauluosuudet ovat kuin suoraan napattu copy-pastella ekalta Foo Fighters -albumilta, mutta kun soitannallisestikin bändi tuntuu kahlaavan kierrätettyjen elementtejen ympärillä, ei kokonaisuus juuri häikäise. Eikä se toisaalta myöskään ärsytä. Loppua kohden levy alkaa puuduttamaan, eivätkä biisit enää nouse juuri esiin. ”Blue bruises” on jo sen verran tasainen pala, ettei sitä tahdo enää edes kuunnella.

(One) on suhteellisen tasainen levy. Se on turhan kepeä, vaikkakin se pyrkiikin rokkaamaan. Siitä löytyy todella maukkaita kappaleita, mutta samalla se tuntuu hieman tyhjänpäiväiseltä. The Panic Channel menee kategoriaan ”ihan kiva”. Valitettavasti.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Capitol Records Inc., 2006