STOP THE PRESS!

Entwine – Fatal Design

entwine1. Fatal Design 2. Chameleon Halo 3. Out of You 4. Surrender 5. Oblivion 6. Twisted 7. Insomniac 8. My Serenity 9. Break Me 10. Curtained Life
Arvio: 2/5

Entwinen viides pitkäsoitto kantaa nimeä ”Fatal design”. Pehmoilua lätkyttelevä bändi kuulostaa paikoitellen todella tyypilliseltä goottimetallilta, eikä siitä oikein tahdo saada otetta. Heti levyn aloitusraita ”Fatal design” puskee kehiin sellaista ennalta-arvattavuutta, että mietityttää, miksi tätä tulisi kuunnella. ”Chameleon halo” sen sijaan jo tykittää hieman energisemmin, vaikka siitäkin löytyy über-perinteisiä ylikäytettyjä elementtejä. Kun kolmosraita kajahtaa kuuluviin, laskeutuu todella uupunut olo kuuntelijan ylle: ei oikein enää kiinnostaisi. Ja tämä tunne jääkin sitten pysyväksi, vaikka levyä on jäljellä seitsemän raidan verran. Mikään biisi ei tahdo nousta esille, eikä missään biisissä tunnu olevan juuri mitään kiinnostavaa. Tempoa hidastava levyn lopetusraita ”Curtained life” soikin jo kyllästyneille korville, jotka kaipaavat jotain uutta ja tuoretta. Ja jotain, jossa semi-mahtipontiset kosketinsoitinsovitukset olisi suosiolla unohdettu.

”Fatal Design” on suora ja omassa genressään varmasti melko hieno tuotos. Genre vain on sellainen, johon allekirjoittanut ei tahdo pystyä oikein millään tasolla. Kaikki tässä musiikissa on turhan poseeraavaa ja suorastaan ärsyttävää. Entwine ei näin ollen oikein jaksa kiinnostaa.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Spikefarm Records, 2006