STOP THE PRESS!

The Heartburns – Fucked Up in a Bad Way

heartburns1. I wanna o.d. 2. Without you life is hell 3. Something more than this 4. Fucked up and down 5. Thinkin’ ’bout you 6. I hate everything 7. Got nothin’ to prove 8. Ain’t got a thing 9. Outta here 10. Take me tot the hospita
Arvio: 1,5/5

Maailman suorinta punkkia on soitettu iät, ja sen jälkeen vielä ajat. Silti tuntuu, että kyseiselle genrelle kysyntää löytyy kuuntelijoiden ja soittajien muodossa. Orkesteri nimeltä The Heartburns pysyy uskollisena huonoille soundeille ja yksinkertaisille melodioille. Bändin sointi on levyllä yhtä tunkkaista, kuin livenäkin. Kokopitkä ”Fucked up in a bad way” tuntuu olevan sellaista puuroa, että korvat puutuvat viimeistään kolmannen kappaleen kohdalla, eikä levyä kokonaisuutena voi edes koskaan kuunnella. Päähän sattuu.

Kannatan omaperäisyyttä, ja sitä, että ei kuljeta toisten jalanjäljillä. The Heartburns kuitenkin on jotain sangen käsittämätöntä. Levy kokonaisuudessaan on ehkä yksi rasittavimpia, joita olen koskaan kuunnellut. Ja minä sentään kuuntelen myös Merzbowta sujuvasti. Musiikki on todella suoraa, mutta tuotanto on suorastaan järkyttävää. Siis ei tällaista ihan oikeasti jaksa kuunnella, ellei ole pakko. Punkin pitää olla märisevää ja rohisevaa, mutta mielestäni tällaisten elementtien pitäisi tulla musiikista itsestään, eikä huonosti tuotetusta äänityksestä.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Full House Records, 2006