STOP THE PRESS!

Sean Lennon – Friendly Fire

sean_lennon1. Dead meat 2. Wait for me 3. Parachute 4. Friendly fire 5. Spectacle 6. Tomorrow 7. On again off again 8. Headlights 9. Would I be the one 10.Falling out of love
Arvio: 2,5/5

Sean Lennon ei ryhtynytkään kalastamaan isipapan maineella, vaikkakin moinen lienee auttanut saamaan levytysdiilejä. Cibo Matton riveissä soittanut nuorukainen ei omallakaan musiikillaan ole pyrkinyt turhaan yleisön kosiskeluun. Toki Seanin musiikki on melko helposti sulatettavaa, mutta se ei silti ole ollut täysin tylsää ja tyylitöntä. Uusin albumi kantaa nimeä ”Friendly Fire”. Ja yllättävän kepeältä musisointi kuulostaa jälleen.

Jopa hävyttömän kepeää tunnelmointia tarjoilee ”Friendly Fire”. Biisien sulosointuisuus on sokerisuudessaankin jollakin oudolla tavalla sangen kiehtovaa. Levyn aloittava ”Dead meat” polkee sangen pehmeillä niityillä, ja uppoaa välillä omaan kepeyteensä. ”Wait for me” ja ”Parachute” vievät vieläkin syvemmälle seesteiseen tyhjyyteen, jonne voi joko nukahtaa, tai unohtua. Kun ”On again off again” kajahtaa soimaan, tajuaa että levy on soinut jo pitkään, mutta juuri mitään ei ole jäänyt mieleen. Biisit kun ovat niin kovin kepeitä, ehkä turhankin kepeitä. Sean Lennon kyllä osaa tehdä kivoja pop-kipaleita, mutta niistä puuttuu mielenkiintoa ja syvyyttä. Ne ovat tyylikkäitä, ja kieltämättä niissä on jotakin miellyttävää. Kokonaisuutena kuitenkin albumillinen on aivan liikaa. ”Friendly Fire” on yksinkertaisesti itseään turhan paljon toistava albumi.

Dvd-levyn sisältä painos heittää vielä katseltavaksi musiikkielokuvan nimeltä ”Friendly fire”, jonka katsominen on kyllä nautinnosta kaukana. Yliteatraalinen ja puiseva videokollaasi kun pyrkii vain ainoastaan olemaan tekotaiteellinen ja hienostunut. Asia Argentoa lukuun ottamatta koko spektaakkeli on sietämätöntä katsottavaa. Ehkä tämä joillekin putoaa. Tai sitten ei.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Capitol Records, 2006