STOP THE PRESS!

Martti Servo & Napander – Bravo Napander!

bravo_napander01. Iso poika 02. Mauno’s Boogie (instr.) 03. Napander (instr.) 04. Varotoimi (instr.) 05. Sammattilainen 06. El Crusantero 07. Manuli 08. Boogie Master’s Ball 09. 4 Kertaa (instr.) 10. Hannu’s Problem (instr.) 11. Saksofoniparaati 12. Tesoma 13. Das ist Sauna
Arvio: 3/5

Martti Servo & Napander – tuo armoitettu hjuumorilla höystetyn ”iskelmämusiikin” ehdoton ykkösbändi on nyt pläjäyttänyt pellolle ”instrumenttaalikokoelman”. Ennen kaikkea levyn kansikuvat selvästi paljastavat, että kyse on lähinnä Napanderin levystä, sillä Martti näkyy vasta kansilehtisessä ja sielläkin takaosassa.

Levy sisältää 12 kappaletta ja yhden bonusraidan. Meno on yhtä railakasta kuin ennenkin tosin ilman suurempia Servon ääntelemistä. Koska kyseessä on kokoelma, niin suurin osa kappaleista on jo aiemmilla levyillä ja singlellä julkaistuja. Joten luvassa on neljä aivan uutta tanssijalkaa hämmentävää kappaletta. Muutamista kappaleista voi huomata hyvin sen, että jotain yhteistä on Napanderilla ja Eläkeläisten saundilla. Hyvänä esimerkkinä voisi mainita levyn kolmantena kappaleena kuultava ”Napander”. Monet kappaleet levyltä ovat hyvin paljon sellaisia, että ne menisivät erinomaisesti jossain tanssiravintolassa tai sitten jazz-kapakassa kappaleella ”Sammattilainen”. Lopuksi saadaan nauttia sitten servomaisen suomalaista saksankielistä möyryämistä kappaleessa ”Das ist sauna”, joka on alunperin julkaistu singlenä.

Tämä levy soveltuu hyvin aikuismaiseen kotibiletykseen, jossa joku haluaa pienen terästyksen jälkeen tanssahdella keinuvin askelin. Toisaalta ”Bravo Napander!” on erittäin hyvä välipala radion typerien soittolistan turruttamille korville, sillä ainakin nämä kappaleet poikkeavat pitkälti siitä linjasta mitä radiokanavat yleensä soittavat. Siksi tällainen ”instrumenttaalilevy” on ihan tervetullut juttu musiikkimarkkinoille.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Ranka Recordings, 2006