STOP THE PRESS!

HIM – Uneasy Listening Vol.1

him_cd11. the sacrament (disrhythm remix) 2. the funeral of hearts (acoustic version) 3. join me in death (strongroom mix) 4. close to the flame (the rappula tapes) 5. in joy and sorrow (string version) 6. it’s all tears (unplugged radio live) 7. when love and death embrace (aor radio mix) 8. buried alive by love (deliverance version) 9. gone with the sin (o.d. version) 10. salt in our wounds (thulsa doom version) 11. please don’t let it go (acoustic version) 12. one last time (rockfield madness mix) 13. for you (unplugged radio live) 14. the path (p.s. version) 15. lose you tonight (thulsa doom extended dub)
Arvio: 2,5/5

HIM, tuo kotimaisen musiikkiteollisuuden yksi suurimmista vientituotteista, on pystynyt jo myymään jenkkilän kultalevyyn oikeuttavan määrän CD-formaatissa julkaistuja levyjään. Kun bändi kerran on tällaisen suosion saanut, on sangen kannattavaa julkaista b-puolia ja muuta sälää sisältäviä albumeita. ”Uneasy listening Vol.1” on juuri tällainen kiekko. Sen materiaali koostuu osittain ennen julkaisemattomista versioista ja muusta keräilykamasta, jota ilman tavallinen kuolevainen voi kyllä ihan varmasti jatkaa taivaltaan Telluksen saasteisella pinnalla.

Nättiä tulkintaa korviini kantautuu, kun massiivinen ja kompiton ”The Sacrament” kajauttaa levyn käyntiin. Mahtipontisuus kuihtuu kuitenkin kuin seinään akustisen ”The Funeral of Hearts”:in tahdissa. Kappale ei nouse ilmaan, vaan ikään kuin kuihtuu turhauttavan kevyeksi vedokseksi. Sama ongelma on ”Close to the Flame”:ssa, joka ei sytytä, vaikkakin sen karuus kyllä kiehtookin. Hämmentävin veto lienee kuitenkin iskelmä nimeltä ”For you”, joka ilman Valon tulkintaa voisi olla aivan hyvin vaikka A.Aallon rytmiorkesterin uusin sinkku. Levyn heikointa antia ovat armotta ”Join me in death” tylsänä miksauksenaan, ja ” Buried alive by love”, jonka versiointi kuulostaa siltä, että sen soittaisi ja laulaisi alaston juopunut mies lumihangessa ilman kumisaappaita.

Jos olisin suuri HIM-fani, tällainen ”Uneasy listening Vol.1” olisi minulle sangen mieluisa hankinta. Jos olisin edes jollakin tavalla kiinnostunut bändistä, tämä levy saattaisi aueta paremmin. En kuitenkaan ole, ja täten tällaisen kokoelman kuuleminen on ahdistava kokemus. Mutta toki ymmärrän levyn julkaisun motiivin, sillä mikäli kyseessä olisi joku diggaamani orkesteri, olisin aivan pähkinöinä tällaisesta. Näin kuitenkaan ei ole.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Sony BMG Music Entertainment, 2006