STOP THE PRESS!

All Saints – Studio 1

all_saints1. Rock steady 2. Chick fit 3. On and on 4. Scar 5. Not eazy 6. Hell no 7. One me and u 8. Headlock 9. Too nasty 10. In it to win it 11. Flashback 12. Fundamental
Arvio: 2/5

All Saints on palannut musiikkikuvioihin levyllään Studio 1. Yhtyehän hajosi vuonna 2001, joskin ehti julkaista 5 vuoden olemassaoloaikanaan peräti 5 listaykköstä. Tältä uudelta levyltä julkaistiin sinkku, Rock Steady. Nimi enteilee jamaikalaisvaikutteita sen kuitenkaan onnistumatta olemaan kovinkaan tanssittava kappale. Kertosäe jäi mieleen, mikä on hyvä merkki muuten kappaleen ollessa tuotoksena aika tasapaksu. Nyt on sitten levyn täydeltä lisää pyhiä naisia.

Studio 1-levylle on saatu vaikutteita mm. hip hopin ja latinon rytmeistä ja löytyy sieltä hieman rnb:täkin. Kappaleissa näyttää olevan kauttaaltaan se ongelma, että niissä on joko hyvä alku mutta huono kertosäe tai toisinpäin. Chick fit-kappaleen kertosäe rullaa hyvin sen siirtyessä eri sävellajiin ja kiinnittää heti huomiota a-osan jäädessä harmittavan tylsäksi. Scar-kappaleeseen on laitettu etualalle hyvä bassokulku ja rytmi ja naisten äänet sointuvat hyvin yhteen ja pientä latinoviritystäkin on mukavissa torvisaundeissa. Jotain kuitenkin puuttuu, että kappale oikein svengaisi. Levyllä mennään myös reggaerytmin tahdissa Not eazyssä, jossa tyttöjen äänet sointuvat todella hyvin yhteen.

Huomiolle pantavaa onkin, että All Saintsin tyttöjen stemmalaulut soivat mainion kuuloisesti. Jokainen tästä kvartetista on myös osallistunut kappaleiden tekemiseen mutta Shaznay Lewis on tehnyt niistä suurimman osan yhteistyössä mm. Greg Kurstin kanssa. Itse voisin jo tanssiakin Too nasty-kappaleen keinuvaan, rytmikkääseen tahtiin jossa myös laulusaundit ovat mukavan pehmeät. One me and u:ssa on jotenkin makean kuuloinen kertosäe jossa loppusäkeet lauletaan kivasti venyttäen lisäksi kappale tuo mieleeni jotain 60-luvun tunnelmaa ja tyttöyhtye-meininkiä.

Mukavia pikku palasia löytyy sieltä täältä mutta yhtä todella hyvää kappaletta ei oikein löydy. Mitenköhän käy pyhimystyttöjen taipaleen tulevaisuudessa, koska se näyttää aika kiviseltä juuri nyt.

Sari Rivinen for Smackthejack.net

Photo`s copyright by EMI Records Ltd, 2006