STOP THE PRESS!

Original Motion Picture Soundtrack – V2 – Jäätynyt enkeli

v2_cd1. NORTHER: Frozen Angel 2. KOTITEOLLISUUS: Pullon henki 3. TAROT: Ashes To The Stars 4. BLAKE: Black and Cold 5. THUNDERSTONE: 10.000 Ways 6. AMORPHIS: House Of Sleep 7. TURMION KÄTILÖT: Pirun nyrkki 8. CHARON: Ride On Tears 9. KIUAS: Bleeding Strings 10. PRIVATE LINE: Sound Advice 11. TIMO RAUTIAINEN: Hiljaisen talven lapsi 12. MANA MANA: Liisa 13. VENDETTA: Search In The Darkness 14. THE SCOURGER: Maximum Intensity 15. KOTIPELTO: Sleep Well
Arvio: 1,5/5

Uuden Vares-filmatisoinnin vanavedessä julkaistaan myös soundtrack-nimikkeellä myytävä kiekko, joka tosin vaikuttaa enemmänkin metallikokoelmalta. Ehkäpä osa kappaleista on elokuvassa jopa soinutkin, tai ainakin teemaltaan sopisi elokuvan kerrontaan. Northerin semi-väkevällä kappaleella ”Frozen angel” lähdetään alkuun ja kertosäkeen aikana kiinnostus katoaa täysin. Kotiteollisuuden uuden levyn yksi heikoimmista kappaleista ”Pullon henki” on myös päätetty ympätä levyn alkupäähän, eikä fiilistä nosta myöskään Tarotin itseriittoinen sahaus.

Blaken melko tasainen ”Black and gold” ei saa fiilistä nousemaan vieläkään, mikä onkin huolestuttavaa, koska se on jo kokoelman neljäs raita. Itseasiassa ensimmäinen edes hieman kiinnostusta herättävä raita on Amorphis-orkesterin ”House of sleep”. Ja tähän mennessä kuuntelija on joutunut jo kahlaamaan viiden kappaleen ohitse. Eikä tämän jälkeenkään meno parane, sillä pohjakosketus saavutetaan Private Linen kanssa. Loppua kohden homma melkein lähtee lapasesta, ja ilman Mana Manan ”Liisaa” ei levyä edes jaksaisi loppuun asti kuunnella.

Koska en ole elokuvaa nähnyt, en voi sanoa, kuinka ”hyvä” soundtrack tämä on. Kokoelmalevynä se on hieman keskinkertaista huonompi. Heikko yritys mutta yritys kuitenkin.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by King Foo Records, 2007