STOP THE PRESS!

Bryan Ferry – Dylanesque

dylanesque1. Just Like Tom Thumb’s Blues 2. Simple Twist Of Fate 3. Make You Feel My Love 4. Times They Are A-Changin’ 5. All I Really Want To Do 6. Knockin’ On Heaven’s Door 7. Positively 4th Street 8. If Not For You 9. Baby Let Me Follow You Down 10. Gates OF Eden 11. All Along The Watchtower
Arvio: 3/5

Roxy Music -yhtyeen keulahahmona tunnettu Bryan Ferry ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaikka bänditoiminta onkin ollut viime aikoina hieman hiljaiselolla. Yli kolmekymmentä vuotta sitten herra levytti ensimmäisen sooloalbuminsa ”These Foolish Things”, joka oli cover-albumi. Aloitusraitana kuullaan Bob Dylanin yksi tunnetuimmista klassikoista ”A Hard Rain’s A-Gonna Fall”. Vaikka Ferry on toki vuosien varrella tehnyt monia cover-versioita tunnetuista kappaleista, niin tuoreimmalla albumilla hän keskittyy ainoastaan yhden artistin tuotantoon eli Bob Dylanin musiikkiin. Siksi albumi on saanut nimekseen ”Dylanesque”.

Eräänlaisen taiderockin tyyliniekkana pidetty Ferry tekee albumillaan kunniaa tälle merkittävimpiin lauluntekijöihin kuuluvalle miehelle. Sen myös kuulee erittäin selvästi, vaikka sovituksellisesti kappaleet ovat hyvin ferrymäisiä, eikä juurikaan niissä ole suurempia yllätyksiä herran aiempiin cover-tuotantoihin. Ehkä poikkeuksena voisi mainita albumin viimeisenä raitana kuultavan ”All Along The Watchtowerin”, joka on hieman raisumpi sovitus, kuin tämän albumin muut kappaleet ovat. Saundillisesti albumi kuulostaa siltä, että osa jutuista on tehty livenä studiossa. Näin ollen tavanomainen studiomaisuus on jäänyt tavallaan pois. Ferry tekee omalle tyylilleen uskollisia tulkintoja joihin on vuosien varrella tullut lisää karismaattisuutta. ”Dylanesque” on kokonaisuudeltaan tasainen albumi, jota on mukava kuunnella, mutta herran tuotantoa ajatellen se jää vain keskinkertaiseksi teokseksi.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Virgin Records, 2007