STOP THE PRESS!

Sister Flo – The Healer

sister_flo1.C´mon And Die With Me 2.No One Is Perfect 3.Hyvinkää 4.Rule The World 5.Spirit Of Christmas 6.The Healer 7.My Weakness 8.Disconnect Yourself 9.Departure 10.The Witch 11.The Virtue
Arvio: 4,5/5

Sulavaisen keveää, mutta kuitenkin korvakäytävän seinämiin miellyttävällä tavalla takertuvaa fiilistelyä – tätä tarjoaa levyllisen verran kolmannen albuminsa vastikään julkaissut Sister Flo. Tämän 2000-luvun suomalaisen alternative-skenen parhaimmistoa edustavan poppoon pitkäsoitto on kokonaisuutena laadukas ja eheä. Yhtye tarjoaa astetta keveämmän vaihtoehdon viime aikojen suoraviivaisemmille rock-pumpuille. Levyä kuunnellessa aika kulkee mahdollisesti vieläkin lujempaa kuin yleensä. Pienillä nyansseilla leikittely, ja ehkäpä salaa huolella valitut pikkujipot tekevät biiseistä kiinnostavia.

Levyn ensimmäinen single ”Hyvinkää” osoittaa, että edellä mainitun kaupungin nimen voi todella upottaa tekstiin ja saada sen vielä toimimaan. Sanoitukset pyörivät jossain synkkyyden ja melankolian välimaastossa, mutta kuten levyn nimestä voi jo päätellä, mukana on myös toivon elementti. Vokalisti Samae Koskisen samea ääni sopii musiikkiin kuin nakutettu, eikä paikoitellen erikoinen artikulointi ärsytä, vaan enemmänkin tukee kokonaisuutta.

Jos jotain parannettavaa vielä haluaisi keksiä, niin ehkäpä levyn huokuma keveys voi joillekin tuntua liian teflonilta. Mikään varsinainen hittitykitys tämä albumi ei myöskään ole, mutta kovasti tyylikästä ja coolia sen sijaan. Jos siis melankolisehko, jopa lievillä folk-mausteilla tuunattu pop-rock kuulostaa omalta jutulta, kannattaa tutustua The Healeriin.

Katja Kontio for smackthejack.net

Photo´s copyright by Fullsteam Records, 2007