STOP THE PRESS!

Afterword – Not Aware

afterword1.Not aware 2.Blind eye 3.Away from familiar 4.Fence 5.Orange ghosts
Arvio: 3/5

Vaikka monikaan meistä ei ole koskaan kuullut Afterworld -nimisestä rock-yhtyeestä, ei se silti ole mikään tuore tapaus. Bändin ensiaskeleet ovat peräisin jo vuodelta ’99, jolloin palaset alkoivat pikku hiljaa loksahdella paikoilleen. Kehitys on kuitenkin ollut sen verran verkkaista, että vasta nyt Afterword julkaisee debyytti-EP:nsä.

On kyllä sanottava, että kehitystä on edelleen tapahduttava, ennen kuin ulkomaiden rahahanat todella avautuvat. Ei sillä, että Afterworld olisi toivottoman huono yhtye, ei todellakaan. EP:llä bändi kuulostaa välillä maailmanluokan kokoonpanolta, mutta säännöllisin väliajoin todellisuus kuitenkin läjähtää kasvoille. Etenkin laulaja Ilkka Haaviston suoritus vaihtelee hyvinkin laidasta laitaan – välillä kuulostetaan melkein Chris Cornellilta, välillä taas Toni Wirtaselta tosi huonona päivänä. Myös biiseistä puuttuvat ne tarttuvimmat koukut. Tasaisen EP:n biiseistä oikein mikään ei nouse toistensa yli, tai jää edes päähän soimaan.

Ahkeralla harjoittelulla ja kärsivällisyydellä Afterwordista voi aivan hyvin puhjeta vielä ties minkälainen kukka. Tällaisenaan Afterword kuitenkin vaatii vielä studioon kaverikseen asiansa osaavan tuottajan viuhtomaan ruoska kourassa poikia sadankymmenen prosentin suorituksiin.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Andur Industrial, 2007