STOP THE PRESS!

Fleshdance – Vaseliinia!

flesh_dance01.Teema hopeisesta hevosesta 02.Psykoottiset apinat 03.Lähdetään Blåkullaan 04.Kittilä 05.Diktaattorin viimeinen kevät 06.Nahkainen paratiisi 07.Jäätelömies 08.Tasarahalla
Arvio: 1/5

Toisinaan artistit tekevät levyarvostelijan duunin hyvinkin helpoksi. Fleshdance -yhtyeen Vaseliinia!-EP:llä on kestoa hitusen vajaa seitsemän minuuttia, ja materiaali kuulostaa 70-luvulla autotallissa hätäisesti rykäistyltä paskalta punkilta. Kun tuosta lauseesta vaihdetaan se 70-luku pois, jäljelle jää vain se köpöinen punkinvääntö ja sitten ollaankin aika lähellä totuutta. Ok, suorastaan rokkenrollaava Jäätelömies -biisi sisältää jopa jonkinlaista groovea, mutta sekin karisee varsin mukavasti vokalisti-biisintekijä Vinkun niin sanotun rähinätulkinnan myötä.

On suorastaan outoa, että tällainen julkaisu on päätetty ylipäätään päästää peräti cd-levylle asti, kun materiaali ei toden totta ole edes mitenkään kultti-hauskaa. Pisteitä toki nostaa etäisesti tyylikäs(?) kansilehtinen. Meikäläisen huumorintaju ei vain suoraan sanottuna tällaista rojua suostu ymmärtämään. Kyllä se vain taitaa olla niin, että anarkia on Suomesta päässyt loppumaan, enkä usko, että Fleshdance tuo asiaan juurikaan muutosta. Toisaalta anarkistisen taiteen ja tekotaiteellisen pasonteerin raja on toisinaan vain hiuksenhieno. Pelkäänpä vain, että taidetta tässä tuskin on yritetty tehdä.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Fast Rock Factory, 2007