STOP THE PRESS!

Uniklubi – Luotisade

luotisada_uniklubi1. Kiveen 2. Älä jää 3. Vnus 4. Luotisade 5. Myrkky 6. Vapauta meidät 7. Varjoon juuttunut 8. Paha sisällä 9. Aika mustaa muistot 10. Varjot 11. Se ei lähde pois
Arvio: 2/5

Uniklubilta on ilmestynyt kolmas levy, Luotisade. Omassa tiedotteessaan bändi sanoo levyn olevan tummasävyinen murrosvaiheen levy, jolla bändi on lopullisesti löytänyt oman soundinsa.

Levy tuntuu kieltämättä välivaiheen levyltä ja mitään sanottavaa ei tunnu olevan. Levy kuulostaa synkkäsanoitteiselta ja raskaalta paksuksi massaksi työstettyinen kitarasoundeineen. Levy on aika tasapaksu eikä siltä löydy hittibiisiä kuten aikaisemmilta levyiltä radiosoitoissa tutuiksi tulleissa Huominen ja Rakkautta ja piikkilankaa. Ja kun hittibiisiä ei ole ja muutenkaan biiseistä ei saa oikein otetta, on levy kuuntelukokemuksena mitäänsanomaton.

Sanoituksista saa vielä vähemmän otetta paitsi balladissa ja nimikkobiisissä Luotisade, jossa alkaa olla jotain inhimillistä kaikua. Muuten sanoja vain pyöritellään sakeaksi massaksi ja eikä puuro tunnu valmistuvan. Jussi Selolla osaa olla väliin jotenkin ärsyn kuuloinen ääni kuin ikuinen `teini-kajautus` mutta onnistuu yhdessä biisissä kuulostamaan muuntuvasti ihan Olavi Uusivirralta. Tällä kertaa Tampereelta ei kajahtanut komeasti mutta ehkä neljäs levy on jo jotain kypsytetympää ja harkittua tavaraa.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photos´s copyright by Universal Music Group, 2007