STOP THE PRESS!

Lines of Leaving – Battle for Humanity

lines_of_leaving1. Extravagance (The fabulous life of) 2. Fistula 3. Conscience rise (No kiotos?) 4. Slut 5. Hearts in overdrive 6. Sacrifice for a greater cause 7. Christy Brown 8. Tourniquet 9. Of course it´s all your fault 10. Battle for humanity 11. Survival of the fittest (Album version)
Arvio: 4,5/5

Lines of Leavingin esikoislevy Battle for humanity on aikamoinen kokonaisuus. Siinä on kantaaottavaa punkin henkeä sanoituksissa ja rytmin ja melodian vaihteluja rockin ja popin tyyliin. Lisäksi musiikki on myös heviäkin. Levy ei ole silti epämääräinen vaan oikein selkeän ja pontevan kuuloinen.

Ensinnäkin laulaja Timo Nyman osaa fraaseerata mukavasti omaan tyyliin englanniksi ja käyttää ääntään sopivan vaihtelevasti. Hän vastaa myös sävellyksistä, sanoituksista sekä kitaroinnista. Levyllä on tanakka soundinsa ja selkeän eroteltavasti. Lines of Leaving osaa tehdä hyvin erilaisia rytminvaihdoksia kappaleissaan sekä melodioissaan. Harmonialauluakin löytyy sekä marssirytmistä taustaa.

Levy alkaa tehokkaasti puhelaululla edeten vielä hetken reggaerytmeihin kappaleessa Extravagance. Julistavaa otettaa pauhaa kappale Hearts in Overdrive. Levy loppuu todella surullisiin mielenmaisemiin Survival of the Fittest. Sitä edeltää lyhyt mutta sitäkin tehokkaampi tekele Battle for Humanity. Make up schools for pre teen girls/ rape newborns to get well/ welcome to the battle for humanity/ our destiny is in our own hands/ unlike somewhere else. Rohkeaa kantaaottavuutta ja poliittisuutta löytyy useista kappaleista. Slut kertoo äitimaan raiskauksesta sekä tehokas ja alleviivaava nimi on myös kappaleessa Fistula ja Christy Brown. Siis parisuhteen kiemuroista ei tämä levy kerro ja se on oikein virkistävää.

Pisteitä heruu Lines of Leavingille kantaaottavuudesta sekä luovasta otteesta. Tästä bändistä haluaa kuulla enemmänkin tulevaisuudessa. Bändillä on oma levy-yhtiönsä Independent Sounds Oy, jonka kautta tämäkin levy on tuotettu. Vapaat kädet ovat tuoneet hyvää tulosta. Levy on kertakaikkisen maukas esikoislevy. Sitä voisi luulla sanoituksen ja melkeinpä soundinsakin perusteella amerikkalaisen punk-hevibändin tekeleeksi.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Independent Sounds Oy, 2007