STOP THE PRESS!

Grand Revolt – Trust me

grand_revolt1. Trust me 2. Danger of turning melancholy into sad parody 3. It´s all about dreams
Arvio: 3/5

Helsinkiläinen Grand Revolt on julkaissut toisen EP:nsä, Trust me. Aiempi Ep, Soulshaker käynneskeli raskaan rockin äärellä, niin myös tämäkin. Aiemmin Kanvas-nimellä tunnettu bändi iskee säröisin kitaroin tiukasti eteenpäin grungen sävyin ja Toni Forstenin laulanta soi upeasti.

Jotain 70-lukulaista soitantaa levyltä kuulee. Avausraita ja nimikkokappale Trust me soi aika kelpoisella tavalla. Yllätyksenä alun svengavuudesta, tuo kertosäkeen hidas tempo aivan toisenlaisen ilmeen kappaleeseen. Tähän ratkaisuun tykästyy vasta toisella kuuntelukerralla ja on sittenkin aivan hyvä ratkaisu. Toinen kappale Danger of Turning soi apean melankolisisissa sävyissä. I don´t want to smell like yesterday/ feel like everyday is the same, huokaillaan kappaleessa. Iso miinus levyllä on se, että sanoituksia ei ole viitsitty kirjata kansiin ollenkaan. Eikö sanoittaja uskalla seisoa sanojensa takana? Koska laulujen sanoista ei aina saa selvää, siksi sanoituksien näkeminen ihan paperilla on aika hyvä juttu. Kolmas kappale It´s all about dreams puskee suoraviivaisesti aika tusinamenolla mutta summaa sinänsä levyn sisällön hyvin yhteen.

Levy ei ole tarttuvien melodien juhlaa mutta on ihan miellyttävä soinnillinen kokonaisuus. Tuleeko seuraavaksi se kokonainen levy bändiltä? Kykyjä löytyy varmasti ja mielenkiinnolla jäämme odottelemaan. Nämäkin kappaleet kestävät useampaa kuuntelukertaa ja Forstenin ääntä kuuntelee mielellään. Hän osaa käyttää ääntään ja fraaserata miellytävästi englanniksi.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Control, 2007