STOP THE PRESS!

Stealing Sidekicks – Obvious

stealing_sidekicks1. T.U.G.A 2. Jesus on the dance floor 3. We ain´t gonna groove 4. Five days 5. Vanilla poppers
Arvio: 3/5

Helsinkiläisen Stealing Sidekicksin EP Obvious tarpoo synkän grooven maastossa. 5 kappaletta sisältävä levy tarjoaa ihan hyvän kurkistuksen bändin osaamiseen. Nettisivuillaan bändi kertoo saaneensa vaikutteita 1960-90 lukujen vaihteista ja sen kuulee. Sointikuvaan on jätetty ilmaa ja musiikki on kitaravetoista raskaampaa rock-musiikkia. Basso on jäänyt sointikuvassa taka-alalle ja laulajan hieno ääni muuntuu mukavasti kappaleiden mukaan.

Bändi kertoo soittavansa Rytö-musiikkia. Mitä se sitten on, ei ihan selviä. Sovituksissa on kuitenkin kuljettu peruskaavan mukaan eikä melodioissakaan ihan sitä omaperäisintä ole löydetty. Bändi on kuitenkin todella kehityskelpoinen. Varmuutta löytyy mutta ehkä hyvä tuottaja saisi lisättyä musiikkiin sen jonkin tunnistettavan oman jutun. Biisit ovat ihan hyviä mutta jotenkin kuulostavat myös ei mieleen jääviltä ja mitäänsanomattomilta. Laulajan ääni on verraton ja miellyttävää kuunnella. Ihastuin heti.

Levy on toisaalta hyvän rosoisen oloinen mutta silti selkeä ja rock-henkeä pursuava. Ensimmäinen kappale T.U.G.A mättää eteenpäin hyvän kitarariffin kera. We ain`t gonna groove on hauskan nopeatempoinen kappale yhdistettynä kivasti kertosäkeen sanoihin, että mehän ei groovata ollenkaan. Five daysin ihmeelliset tauot ennen kertosäettä kummastuttavat aluksi mutta lopulta miellyttävät tuoden kokonaisuuteen outoa rauhaa. Vanilla poppers on punk-henkinen nopean säröisä ja huutaen piesty rykäisy. Jesus on the dance floor on jo nimenä kiinnostava kappale. Sanoituksia olisin kaivannut olevan levyn mukana. Niiden poissaolo tuo tunteen siitä, että sanoitusten takana ei aivan seistä ja lisäksi ne tuovat viimeistään selvyyden siitä, mistä oikein lauletaan.

Stealing Sidekicksin imago voisi olla helposti rock-henkisen rosoinen ja jäyhien miesten kuvat levynkannessa. Kuitenkin hemmot kujeilevat ilakoiden sisäkannen sivuilla ja antavatkin aivan erilaisen kuvan. Kuulisin mielelläni tulevaisuudessa lisää tältä nelihenkiseltä poppoolta.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Stealing Sidekicks, 2008